Aminokisline BCAA moramo sami vnesti v telo, saj jih ta ne proizvaja

Aminokisline BCAAAli se tudi vi sprašujete, kaj so aminokisline BCAA? Aminokisline so osnovni gradniki beljakovin, v našem telesu pa opravljajo številne naloge. Nujno potrebne so za pravilno rast ter razvoj našega telesa, vključujejo se v številne reakcije, ki omogočajo ohranjanje homeostaze v našem telesu, ter med drugim nastopajo kot ključni elementi imunskega odgovora na vdor tujkov v naše telo. Poznamo 21 standardnih aminokislin; od tega lahko celice v človeškem organizmu sintentizirajo samo 11 aminokislin, ki jih imenujemo neesencialne aminokisline. Med njimi se nahajata tudi aminokislina prolin in L-tirozin. Preostalih aminokislin naše telo ne proizvaja, zato jih moramo v naš organizem vnesti v obliki hrane ali prehranskih dodatkov. To podskupino imenujemoesencialne aminokisline, v njej pa se poleg aminokislin BCAA (Branched Chained Amino Acids oz. po naše razvejane aminokisline, ker imajo stranske verige, ki so razvejane) nahaja tudi aminokislina histidin. Aminokisline BCAA so v največjem razmerju prisotne v:

  • Isolevcin: meso, perutnina, ribe, svinjina, jajca, skuta, orehi;
  • Valin: sirotkini proteini, kazein, beljaki, soja, sir, sirotka, mleko.

Aminokisline BCAA še zlasti pomembne za športnikekaj so aminokisline bcaa

Aminokisline BCAA so najbolj primerne za preprečevanje mišičnega katabolizma, ki pomeni razgradnjo mišičnega tkiva in vnetje mišic. Po koncu naporne vadbe se začne proces mišične sinteze in mišične razgradnje. Ravno razgradnja je tista, katere se morajo vsi aktivni športniki izogibati in dodaten vnosaminokislin BCAA to pomaga preprečevati. Številne študije kažejo, da uporaba BCAA preprečuje tudimišično zakislenost (muskelfiber) in poškodbe med naporno vadbo, ki traja eno uro ali več. Hitrejša regeneracija pomeni, da boste lahko hitreje ponovno trenirali z vso močjo in s tem hitreje napredovali.

Kaj so aminokisline, si lahko preberete tudi na naši spletni strani, kjer lahko preverite tudi našo ponudbo. V njej boste našli tudi izdelek Mutant AMINO, visoko kakovosten koncentrirani vir esencialnih in razvejanih aminokislin (BCAA),L-levcin, L-valin, L-izolevcin. Vabljeni.

Več o pegastem badlju:www.vsi.si/legra/pegasti-badelj-cena

WHEY PROTEINI

V PONUDBI TUDI GAINERJI