Hormoni imajo kratkoročne naloge in se po porabi izločijo

Hormoni ali katalizatorji, so snovi, ki pospešujejo kemijske reakcije, v telesu poganjajo in zaključujejo prebavne procese, obenem pa prevelika količina le-teh v telesu lahko povzroči zdravstvene težave. Obratno situacijo, ko imamo v telesu premalo hormonov, lahko nadomestimo s hormonskimi tabletami, ki uravnavajo stanje v našem telesu in vodijo k boljšem počutju in zdravju. Poznamo več različnih vrst hormonov: testosteron, ki je najmočnejši androgen, hormon dhea, ki je nujen za zdravje maca hormon in druge.

Preverite pestro ponudbo proteinov:https://www.vsi.si/legra

hormon dhea

.
Hormoni se izločajo v kri in so prenašalci informacij med organi in tkivi

Hormone, ki v grščini pomenijo prebujanje, izločajo žleze, z izjemno tkivnih, ki nastanejo na mestu, kjer tudi učinkujejo. Od njih so odvisne nekatere naravne funkcije telesa oz. organizma in se izločajo neposredno v kri, ter se prenašajo po celem telesu, obenem pa prenašajo informacije med organi in tkivi. Zmotno je mišljenje, da imajo težave s hormoni samo ženske, saj enako vplivajo tudi na moške, kar potrjuje hormon testosteron, ki je najmočnejši androgen in ga izločajo celice v modih ter pomaga za velike mišice in za porabo odvečnih maščob. Za uravnavanje stanja v telesu obstajajo hormonske tablete, ki jih jemljemo ob predhodnem posvetovanju z zdravnikom.

V NAŠI PONUDBI TUDI PEGASTI BADELJ


Hormon dhea je nujen za optimalno zdravje


Hormon dhea pomaga preprečevati srčna obolenja, osteoporozo, različne vrste rakavih obolenj in je izjemno pomemben za zdravje našega telesa. Hormon dhea nastaja v nadledvičnih in spolnih žlezah, možganih in koži, pojavi se pri starosti šest let, najvišjo raven pa doseže pri dvajsetih letih. Jemanje hormona dhea zagotovi izboljšanje duševnega in telesnega zdravja, več energije in boljši spanec. V telesu je izjemno pomembno hormonsko ravnovesje, zato je nujno uživanje aminokislin. Eden od pomebnih hormonov za dosego ravnovesja je maca hormon, ki vsebuje kar 19 od 20 pomembnih aminokislin za naše telo in zdravje.

hormoni testosteron Legra sport d.o.o.

ODKLIKAJTE NA NAŠO SPLETNO TRGOVINO