Pošlji povpraševanje

Srednja medicinska sestra - srednji zdravstvenik

Včasih je bil naziv drugačen - tehnik zdravstvene nege oz. zdravstveni tehnik

Naziv poklica zdravstveni tehnik se je v preteklih dvajsetih letih nekajkrat spremenil. Srednja strokovna izobrazba s področja zdravstvene nege se danes zaključi s poklicno maturo in pridobljenim nazivom srednja medicinska sestra ali srednji zdravstvenik. Dolgo pa sta se v šolstvu in zdravstvu uporabljala naziva zdravstveni tehnik in tehnik zdravstvene nege.

Ne glede na naziv pa se poklic v svoji naravi ne spreminja. Zdravstveni tehnik ali srednji zdravstvenik je poklic s področja zdravstvene nege s srednjo strokovno izobrazbo. Če želite delati z ljudmi ter se želite usposobiti za izvajanje zdravstvene nege odraslih, otrok in mladostnikov, vas vabimo, da se vpišete v naš 17-mesečni program.

Vpis za pridobitev poklica srednji zdravstvenik

V izobraževanje za odrasle v programu za poklic zdravstveni tehnik se lahko vpišete, v kolikor ste uspešno končali srednje poklicno izobraževanje in imate naziv bolničar negovalec ali enakovredno izobraževanje po prejšnjih predpisih. Vpis v program je možen skozi vse leto.

Izobraževanje odraslih za naziv srednja medicinska sestra

Nudimo vam pridobitev strokovne izobrazbe po programu zdravstvena nega. Pridobljeni naziv po uspešno opravljeni poklicni maturi je srednja medicinska sestra oz. srednji zdravstvenik (po prejšnjih imenovanjih zdravstveni tehnik). Program je primerno oblikovan za izobraževanje za odrasle, kar pomeni popoldanska predavanja in prilagajanje vsebine glede na izkušnje in izobrazbo udeležencev programa. Pridobljena strokovna izobrazba tehnika zdravstvene nege bo vaš prvi korak do zaposlitve v zdravstveni negi ali pa za nadaljevanje šolanja na visokih strokovnih šolah.

Predmetnik programa strokovne izobrazbe s področja zdravstvene nege

Izobraževanje za odrasle za tehnika zdravstvene nege zajema poleg splošno-izobraževalnih predmetov strokovne predmete, ki so oblikovani v 4 strokovne module:

  • zdravstvena nega pacienta
  • anatomija in fiziologija
  • zdravstvena nega otroka in mladostnika
  • zdravstvena nega v psihiatrični dejavnosti

Na poklicni maturi programa zdravstvena nega PTI se opravlja izpite iz slovenščine in zdravstvene nege, izbira se med matematiko ali tujim jezikom. Četrti predmet na poklicni maturi je izvajanje zdravstvene nege z zagovorom. Zato na izobraževanju za odrasle za pridobitev poklica srednja medicinska sestra ali srednji zdravstvenik v podjetju Landis d.o.o. dajemo poudarek na praktičnem pouku in praktičnem usposabljanju z delom.

Landis d.o.o. | Zdravstveni tehnik, srednja medicinska sestra, izobraževanje za odrasle - povezave do naše spletne strani: