Pošlji povpraševanje

Ekonomski tehnik PTI

Vas zanima poklic ekonomski tehnik? Ali že opravljate delo s tega področja in želite tudi ustrezno izobrazbo? V Landis d.o.o. nudimo poklicno tehniško izobraževanje odraslih, katerega izvajamo v prijaznem okolju v Ljubljani pod geslom »Znanje je bogastvo, zato obogatimo življenje!«. Vabimo vas k vpisu.


Poklic ekonomski tehnik

Ekonomski tehnik je iskan v različnih panogah v poslovnem svetu ter v javni upravi. Možnosti zaposlitve so tako na finančno-računovodskem področju kot tudi v prodajnem sektorju večjih ali manjših podjetij.


Vpis v program poklicno tehniškega izobraževanja

Vpis v program ekonomski tehnik PTI je možen skozi vse leto, predavanja za nove skupine se začnejo v oktobru. Izobraževanje je namenjeno vsem, ki bi se radi zaposlili v različnih gospodarskih panogah ali ste že zaposleni in bi želeli ekonomsko izobrazbo. Pogoj za vpis je uspešno končano poklicno tehniško izobraževanje za trgovca, administratorja ali drugo enakovredno izobraževanje po prejšnjih predpisih. Program traja 17 mesecev in se zaključi s poklicno maturo.


Potek in način izobraževanja odraslih

Poklicno tehniško izobraževanje izvajamo v obliki izobraževanja odraslih. To pomeni, da se program ekonomski tehnik PTI izvaja v popoldanskem času in da je vsebinsko prilagojen izkušnjam in predhodni izobrazbi udeležencev. Z uspešno opravljeno poklicno maturo pridobite naziv ekonomski tehnik oz. ekonomska tehnica. Po končanem šolanju lahko nadaljujete svoj študij na višjih strokovnih šolah.


Ekonomski tehnik PTI - program s 120 kreditnim točkami

Program je ovrednoten s 120 KT (kreditnimi točkami). Zajema splošno-izobraževalne predmete in strokovne predmete, ki so oblikovani v strokovne module:

Splošno-izobraževalni predmeti:

  • slovenščina, matematika
  • dva tuja jezika
  • zgodovina, geografija
  • psihologija
  • kemija, biologija

Strokovni moduli:

  • projekti in poslovanje podjetja
  • delovanje gospodarstva in ekonomika poslovanja
  • komercialno poslovanje
  • neposredno trženje

Predmetnik zajema tudi praktični pouk, praktično usposabljanje in odprti kurikul, v katerem boste lahko pridobili dodatne nacionalne poklicne kvalifikacije ter razvijali in širili praktične veščine ter strokovne teorije.

Na poklicni maturi programa ekonomski tehnik PTI se opravlja izpite iz slovenščine in gospodarstva, izbira se med matematiko ali tujim jezikom. Četrti del poklicne mature je projektna naloga in njen zagovor.

Landis d.o.o. | Poklicno tehniško izobraževanje odraslih - povezave do naše spletne strani: