Stenske keramične ploščice za kuhinjo so varne in lepe

Stenske keramične ploščice za kuhinjo, kopalnico ali tla so že od nekdaj med priljubljenimi izbirami za opremo stanovanj ali poslovnih prostorov. V zadnjem času so se dizajni od klasičnih pomaknili naprej. Tudi oblikovalski trendi za talne in zidne obloge namreč sledijo smernicam, skladno s katerimi je vse več materialov naravnega videza ali izvora, hkrati pa so še vedno priljubljene tudi živahne barve in fantazijski vzorci. Ne glede na izbiro modela in sloga pa moramo upoštevati nekaj ključnih lastnosti, ki jih morajo imeti talne ali stenske obloge:

  • Trpežnost
    Dolga življenjska doba in kakovost materialov so bistvene karakteristike talnih ali stenskih oblog, ki jih izberemo za svoje stanovanje ali poslovni prostor. Ker je nameščanje tovrstnih izdelkov zamudno, zapleteno in nenazadnje drago, se tega lotimo le na vsakih nekaj let oziroma na desetletje. Iz tega razloga izberimo modele, ki so kakovostne izdelave in priznanih proizvajalcev, kar je za trpežnost ključno.

  • Neobčutljivost
    Predstavljajte si, da v kopalnico namestite materiale, ki so občutljivi na vsak malo močnejši dotik, tresljaj ali madež. Ni nepomembno, kako dovzetni so izbrani izdelki za zunanje dražljaje, saj so talne ali stenske obloge namenjene predvsem zaščiti zidov, drugotno pa tudi dekoraciji. Iz tega razloga morajo poleg estetske funkcije izpolnjevati tudi zaščitno. Najbolj mojstrsko dovršeni produkti izpolnjujejo vse te zahteve, zaradi tega je res nujno, da izberemo kakovostne proizvajalce modelov.

  • Enostavnost vzdrževanja
    Poleg neobčutljivosti na udarce morajo biti ploščice izdelane tudi tako, da so enostavne za vzdrževanje. To ne pomeni, da ne smejo vključevati teksturnih ali oblikovnih vzorcev, ki jih še bolj izpopolnijo. Ravno nasprotno, tudi najbolj dovršene modele mora proizvajalec narediti tako, da so enostavni za čiščenje in razkuževanje. Materiali morajo ohraniti obliko, barvo in slog ne glede na to, katere čistilne izdelke uporabljate za čiščenje in vzdrževanje.

stenske-keramicne-ploscice-za-kuhinjo


Stenske kuhinjske keramične ploščice: okras in zaščita na steni

Stenske kuhinjske keramične ploščice se navadno polagajo med visečimi elementi in elementi, ki so na tleh. Še posebej se stenske kuhinjske keramične ploščice obrestujejo, kadar jih namestimo za ravnjo štedilnika. Keramične površine je namreč zelo enostavno očistiti, pri kuhanju pa se tako ne srečujemo z mastnimi madeži na steni za štedilnikom, saj po uporabi ploščice enostavno obrišemo in površina je čista.


Keramične ploščice - stenske ali talne - so kvalitetne in odporne

Keramične ploščice , bodisi stenske ali talne, morajo biti kakovostne in trpežne. Pri Keramtrade vam ponujajo stenske keramične ploščice za kuhinjo, ki sestojijo iz granitogresa ali iz porcelanogresa. Gre za odporna materiala, površine pa so tako neobčutljive na mehanske in kemične vplive ter se lahko pohvalijo z dolgo življenjsko dobo.

stenske-keramicne-ploscice


Stenske keramične ploščice: cena in kakovost v odličnem razmerju

Današnji modni trendi pri izbiri zidnih keramičnih modelov za kuhinjo priporočajo izbiro enakih slogov, kot smo jih položili na tla. Če serija proizvajalca to dopušča, pa so na zidovih zaželene ožje dimenzije kuhinjskih modelov. Pomembno je, da izberemo barvo in dizajn, ki sovpadata z našo kuhinjsko opremo in tako ustvarimo eleganten videz prostora. Navadne sloge za kuhinjo pa velikokrat nadomestijo tudi različni mozaiki, ki so lahko keramični, leseni ali narejeni iz drugih naravnih materialov.


Na voljo keramične ploščice imitacija lesa: cena je ugodna

Odločite se lahko tudi za nakup keramičnih ploščic v imitaciji lesa, cena je ugodna. Pri Keramtrade vam ponujajo veliko različnih možnih izbir za kuhinjo. Celotno ponudbo ponujenih modelov si lahko ogledate na spletni strani, kjer se lahko prepričate tudi o ugodni ceni slogovno dovršenih dizajnov in kakovosti proizvajalcev, ki jih imajo v asortimaju. Vse smeri svetovnega oblikovanja kažejo na nekaj trendov, ki jih zastopajo tudi pri njih: sozvočje z naravo, veliko udobja ter osebnostno zadovoljstvo strank, ki so njihove največje prioritete.

keramicne-ploscice-v-imitaciji-lesa