Izdelava in obnova nagrobnih spomenikov

Izdelava in obnova nagrobnih spomenikov sta del obsežne palete storitev, ki vam jih nudimo v podjetju Kamnoseštvo Svetina. Nagrobni spomeniki oziroma nagrobniki ohranjajo spomin na pokojnega, zato je njihova izbira za svojce pomembno in čustveno opravilo.


In to opravilo se začne že pri izbiri pravega materiala. Nagrobni spomeniki morajo kljubovati tako času kot vremenskim vplivom, zato morajo biti izdelani iz trajnega in odpornega materiala - na primer iz granita. Nenazadnje trdnost in trajnost kamna lahko ponazarjata tudi večnost življenja. Očitno so podobno razmišljali od nekdaj. O tem namreč pričajo številni nagrobniki, ki so se obdržali skozi stoletja. Sicer pa tudi nagrobni napisi na trdnem kamnu živijo dlje.

Nekateri nagrobni spomeniki so sčasoma potrebni manjših popravil, temeljita obnova pa je priporočljiva takrat, ko jih je že pošteno načel zob časa.

Izdelava nagrobnih spomenikov po naročilu

Nagrobni spomeniki so v naši ponudbi bogato zastopani in izbirate lahko med različnimi tipi nagrobnikov. Vseeno pa se lahko odločite tudi za izdelavo po naročilu. Izdelava nagrobnih spomenikov po naročilu je enostavna, saj vam bomo pri izbiri strokovno svetovali, v pomoč pa vam bodo tudi številni katalogi s fotografijami. Material, dimenzije in številni dodatki pa tudi nagrobni napisi in intarzije bodo tako stvar vaše izbire. Mi pa bomo z uporabo sodobne tehnologije in modernih strojev za rezanje zagotovili kakovostno izdelavo spomenika.

Kakovostna pa je v našem podjetju tudi obnova nagrobnih spomenikov. Obnova bo zagotovila, da bodo tako nagrobni spomeniki kot tudi nagrobni napisi videti kot novi.

Temeljita obnova nagrobnih spomenikov in napisov

Temeljita obnova nagrobnih spomenikov vključuje tako obnovo spomenika kot postavitev in utrditev temeljev, na katerih ta stoji. Po odstranitvi spomenika bomo izdelali nove armirane temelje. V naši delavnici bodo nagrobni spomeniki temeljito prenovljeni. Površine spomenika bomo strojno zloščili, po potrebi pa bomo površino tudi ročno obdelali in ji dodali lesk. Medtem ko bo potekala obnova, se bodo že utrjevali tudi novi temelji. In spomenik, ki bo sedaj videti kot nov, bomo nazadnje postavili nazaj na njegovo mesto.

V primerih, ko so deli nagrobnika slabi ali počeni, je del obnove tudi izdelava novih kosov. Vsekakor pa so nagrobniki lahko obnovljeni po vaših željah. Prav tako tudi nagrobni napisi, ki sčasoma zbledijo, in jih bo obnova osvežila.


Kamnoseštvo Svetina - povezave do naše splete strani: