Kamniti vodnjaki dvorišču ali vrtu dodajo pridih romantične preteklosti

Kamniti vodnjaki so zelo dekorativen element našega dvorišča ali vrta, sploh v kombinaciji s plezalkami, ki jih obrobijo kot pisane čipke. Vrtni vodnjaki so lahko izdelani iz različnih vrst kamna ali kombinacije z drugimi materiali. Zelo primeren je repen, uporabimo pa lahko tudi granitni kamen ali marmor. Za vrtni vodnjak se običajno lepo skladata kamen in kovina, lahko pa dodamo na primer tudi les. Takšni vodnjaki pa imajo tudi praktično vrednost. Kamniti vodnjaki ali vodnjaki iz drugih materialov imajo lahko dve vrsti vodne rabe - iz vodovoda ali podtalnice. Vrtni vodnjak ima tudi drugo ime: po domače mu pravimo šterna.

Kamniti vodnjaki in voda - vrtni vodnjaki z zalivalno in pitno vodo

Kamniti vodnjaki so lahko povezani z vodo iz vodovoda ali iz podtalnice. Vrtni vodnjaki, ki so povezani z vodovodno napeljavo, ne potrebujejo posebnih dovoljenj za postavitev in vgradnjo. Nasprotno pa vodnjaki, ki vodo črpajo iz podtalnice, potrebujejo dovoljenje za izkop vrtine in pregled območja. Večina ljudi se zato odloči za klasični kamniti vrtni vodnjak z vodovodno povezavo. Takšen vodnjak predstavlja mnogo nižji strošek namestitve, hkrati pa odlično služi svojemu namenu. Najnižji strošek pa predstavlja okrasni vrtni kamniti vodnjak, ki ima samo dekorativni namen. Oglejte si galerijo vodnjakov na naši spletni strani: www.kamnosestvo-svetina.si/izdelki/vodnjaki/index.html

Kamniti vrtni vodnjaki so odlično dopolnilo drugih kamnitih izdelkov

Kamniti vrtni vodnjaki so že sami po sebi izjemno estetski elementi izbranega vrta ali dvorišča. Vrtni vodnjaki pa se lahko tudi dopolnjujejo med seboj z drugimi kamnitimi dekoracijami. Vodnjak ali šterna je lahko narejen iz enakega kamna kot kamnite zunanje stopnice, zunanje okenske police, kamniti okrasni lonci za rože ali pa vrtne svetilke. Kamniti vrtni vodnjaki vas bodo navduševali dolga leta, ob primerni skrbi pa bodo vaši kamniti vodnjaki doživeli častitljivo starost.

Kamnoseštvo Svetina | Kamniti vodnjaki, vrtni vodnjaki, vodnjak ali šterna, povezava do naše spletne strani: