Nagrobni spomeniki - nagrobniki - Cenik - Izdelava nagrobnih spomenikov

Nagrobni spomeniki so včasih veljali za statusni simbol, danes pa praktično povsod pričajo o naših prednikih in njihovi kulturi. Na slovenskih pokopališčih so se kamniti nagrobniki bolj množično začeli pojavljati sredi devetnajstega stoletja.

Ker so nagrobni spomeniki podvrženi vremenskim vplivom, velikemu nihanju temperatur in posedanju zemlje, je treba tekom let poskrbeti za manjša ali večja popravila, lahko pa tudi za celotno obnovo. Obnova nagrobnih spomenikov pa je v veliki meri odvisna tudi od materiala, ki smo ga izbrali. Granit je trajen in enostaven za vzdrževanje ter počasi izpodriva manj obstoječi marmor, saj nagrobniki iz marmorja potrebujejo dodatno površinsko in globinsko zaščito.

Izdelava nagrobnih spomenikov iz granita je v podjetju Kamnoseštvo Svetina zelo kakovostna, zato so nagrobni spomeniki obstojni in odporni na vremenske vplive. Na zalogi imamo tudi zelo kakovosten kraški kamen repen, kot kamnoseki imenujemo svetlo siv repenski apnenec s fosilnimi ostanki. Kraški kamen namreč ponovno pridobiva na svoji vrednosti.

Izdelava nagrobnih spomenikov - cenik

Izbira nagrobnih spomenikov je pomembna, a tudi čustveno opravilo, saj nagrobniki niso serijski izdelek, ampak naj bi odražali osebnost pokojnika in spomin nanj. Nagrobni spomeniki so unikatni izdelki, zato se osebno pogovorimo z vsakim naročnikom in prisluhnemo njegovim željam. Izdelava nagrobnikov po naročilu je enostavna in poteka izključno v naši delavnici. Pri izbiri nagrobnih spomenikov si lahko pomagate z raznimi katalogi in slikami že izdelanih nagrobnikov, seveda pa vam z uporabnimi nasveti lahko pomagamo tudi mi. Na podlagi vaših želja vam lahko oblikujemo tudi cenik. Cena nagrobnika je namreč odvisna od dimenzij in materiala, tipa črk napisa na nagrobniku ter od raznih drugih dodatkov po vaših željah.

Izdelava nagrobnih spomenikov v podjetju Kamnoseštvo Svetina poteka s pomočjo vrhunskih CNC strojev, med katerimi je tudi waterjet stroj za razrez z vodnim curkom, ki obdelajo in izdelajo nagrobnike z veliko natančnostjo in brez napak. Za še lepši videz spomenik tudi ročno obdelamo. Nagrobni spomeniki podjetja Kamnoseštvo Svetina so del dolgoletne tradicije - naj postanejo tudi del vaše. Z obnovo pa bomo poskrbeli, da bodo nagrobniki spet videti kot novi.

Kamnoseštvo Svetina - povezave do naše spletne strani: