Naravni kamen repen postaja vse bolj priljubljen dekorativni kamen

Naravni kamen repen pripada vrsti repenskega apnenca. Repen se pri nas nahaja na območju Krasa, zato mu mnogi rečejo tudi kraški repen. Repen je nastal v obdobju krede, ime pa je dobil po kraju Repen, ki leži tik za italijansko mejo. Ta naravni kamen spada med najbolj cenjene vrste kamna, ki jih pridobivajo na tem območju. Apnenec repen je svetlo sive do sive barve in delno prekristaljen, sestavljajo pa ga številni fosilni ostanki kot so školjke in organski ostanki. Zaradi tega je kraški repen zelo priljubljen kot okrasni kamen oz. dekorativni kamen (cena). Repen se običajno uporablja za notranje opremljanje, za zunanjo uporabo (spomeniki, nagrobniki, vrtni vodnjaki) pa je polirani repen potrebno zaščititi pred zunanjimi vplivi. Njegova polirana površina ima visok sijaj. Naravni kamen repen se uporablja:

 

Repen – dekorativni naravni kamen za nagrobnike

Naravni kamen repen se uporablja tudi za izdelavo nagrobnikov. Nagrobni spomeniki iz repena so izjemno dekorativni in izstopajo iz marmorne in granitne okolice. Okrasni kamen repen je primeren tudi za najrazličnejše nagrobne dodatke. Naravni kamen režemo z vodnim curkom, kar omogoča posebna in zelo natančna naprava Waterjet, s katero oblikujemo tudi različne vzorce. Pokličite nas za repen dekorativni kamencena je zelo ugodna.

 

Repen za zunanje in notranje stopnice, police in tlake

Sivkasti repen z okrasnimi fosilnimi elementi je zelo primeren tudi za stopnišča, police in tlake. Vaš dom bo zasijal v vsej svoji eleganci, ta dekorativni kamen v kombinaciji z granitom ali drugimi materiali, pa bo popestril tudi stene ali posebne dele sten, ki bi jih radi izpostavili oz. poudarili. Naj naravni okrasni kraški kamen repen krasi tudi vaš dom!

 

Kamnoseštvo Svetina | Repen – naravni okrasni in dekorativni kamen, cena, povezava do naše spletne strani:
VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2CC2B
Kamnoseštvo Svetina Aleksander s.p.
Naslov
Lokev 198D
6219 Lokev
Spletna stran
E-pošta
05 767 01 10
05 767 10 30
Seznam fraz
Repen, okrasni kamen, dekorativni kamen, naravni kamen, dekorativni kamen cena
ZEMLJEVID