Notranje stopnice in zunanje stopnice - kamnite stopnice

V Sloveniji pogosto vidimo zunanje kamnite stopnice, kar za notranje stopnice iz kamna ne moremo reči. Za zunanje stopnice smo vedno prisegali na kamen - njegova trdnost in trajnost sta bila več kot dovoljšnja razloga za takšno izbiro. Kamnite stopnice (cenik) tako lahko vidimo pred marsikaterim vhodom v hišo. Kamnite stopnice se skozi desetletja uporabe tudi obrabijo, zato lahko kakšni starejši kmetiji vidimo precej »zlizane« zunanje kamnite stopnice. Takšne stopnice lahko zaradi svoje pretirane gladkosti postanejo tudi nevarne, zato jih je potrebno obnoviti. V našem podjetju vam kvalitetno obnovo za notranje ali zunanje stopnice (cena) ponujajo naši strokovnjaki podjetja Kamnoseštvo Svetina, ki kamen poznajo do potankosti, saj se z njim ukvarja že 3. generacija naše družine.

Kamnite stopnice so lahko tudi okrogle stopnice oziroma spiralno zavite stopnice

Notranje stopnice so v Sloveniji običajno iz lesa ali kovine. Zelo redko lahko opazimo kamnite stopnice, še redkeje pa so spiralno zavite ali okrogle stopnice. Notranje kamnite stopnice (cenik) so običajno v namenskih dvoranah, šolah in seveda v gradovih in dvorcih. Kamen (granit, marmor, repen in drugi) pa v naših domovih najde prostor v drugih oblikah na primer kot stenske ure, umetelne svetilke, stenske ali redkeje talne obloge, vaze in podobno. Kamen dojemamo bolj kot zunanji material - uporabljamo ga za zunanje talne obloge, kot kamen za oblaganje in za različne dekorativne elemente. Potrebno je spremeniti miselnost in kamen prenesti tudi v notranjost v obliki stopnic in ograj. Kamnite stopnice, bodisi okrogle stopnice ali ravne, so lahko izjemno dekorativne, obenem pa kar trajajo in trajajo. Pošljite povpraševanje za »stopnice - cenik«!

Notranje in zunanje kamnite stopnice različnih vzorcev

Tako notranje stopnice kot zunanje stopnice (cena) so lahko narejene iz več vrst kamna. V našem podjetju uporabljamo granit, repen in marmor najvišje kakovosti. Odločite se lahko za eno samo vrsto kamna, lahko pa kombinirate dve ali več. Že ena sama vrsta kamna za zunanje ali notranje stopnice (cenik) je polna vzorcev in barvnih kombinacij, dve ali več pa lahko celoten videz še bolj obogatijo. Izberite notranje stopnice ali zunanje stopnice, okrogle stopnice ali ravne - pokličite nas!

Kamnoseštvo Svetina | Notranje stopnice, zunanje stopnice, okrogle stopnice, kamnite stopnice, povezava do naše spletne strani: