Toplotne črpalke zrak voda za sanitarno vodo – najboljše na trgu

Toplotne črpalke zrak voda za sanitarno vodo predstavljajo enega najbolj ekološko in energetsko učinkovitih virov ogrevanja, saj toploto pridobivajo prek okoliškega zraka, vode ali zemlje in nato s pomočjo električne energije segrevajo vodo. Ali se tudi vam zdi, da ogrevanje sanitarne vode s centralnim ogrevalnim sistemom ni ravno najboljša rešitev? Potem vsekakor morate spoznati, kako deluje toplotna črpalka zrak voda, ki nam omogoča prihranke do 75% in povrnitev investicije v približno 5 – 7 letih po nakupu. Toplotne črpalke zrak voda za sanitarno vodo so zasnovane podobno, kot je zasnovan običajni hladilnik za živila, vendar je njeno delovanje obrnjeno. Vse je odvisno od kompresorja, ki poskrbi za kroženje hladilnega sredstva po krogotoku zračnega in vodnega izmenjevalca. Ko v hladilno sredstvo preide zračni izmenjevalec, prevzema toploto okoliškega zraka, katero nato skozi dodano električno energijo (ta je potrebna za pogon kompresorja) dvigne na višji temperaturni nivo in jo odda preko vodnega izmenjevalca v ogrevalni tokokrog vode, ki kroži v ogrevalnem sistemu. Preprost princip delovanja je le ena izmed mnogih prednosti, ki jih prinaša uporaba toplotne črpalke zrak voda za sanitarno vodo. Dejstvo je, da so stroški priprave sanitarne vode v primeru uporabe centralnega ogrevalnega sistema precej visoki, medtem ko jih lahko z uporabo toplotne črpalke zrak voda za sanitarno vodo bistveno znižamo. Če še niste opravili primerjave med centralnim ogrevalnim sistemom in toplotno črpalko, je sedaj pravi čas.

Toplotne črpalke zrak voda za sanitarno vodo

Več o tem kako deluje toplotna črpalka zrak voda

Kako izbrati najboljšo toplotno črpalko za sanitarno vodo?

Sedaj, ko vemo, kako deluje toplotna črpalka zrak voda, je potrebno pojasniti še, kako izmed pestre ponudbe izbrati tisto pravo. Na voljo sta dve izvedbi -  izvedba brez bojlerja z vodno povezavo ter izvedba z bojlerjem, ki ima vgrajen visoko učinkovit rotacijski kompresor, termo ekspanzijski ventil ter energijsko varčen ventilator z EC-motorjem. Pri izbiri velikosti bojlerja je v prvi vrsti potrebno upoštevati število družinskih članov. V osnovi velja, da je za 2-4 člansko družino je priporočljiv 230 litrski bojler, kar pomeni približno 50 litrov na osebo. Za 5-6 člansko družino se svetuje uporaba 300 litrskega bojlerja, za 6 ali več članov pa je priporočljiva visoko učinkovita toplotna črpalka zrak voda za sanitarno vodo.

Kako deluje toplotna črpalka zrak voda

Več o primerjavi toplotne črpalke zrak voda

Katera toplotna črpalka je najboljša?

Univerzalnega odgovora na to vprašanje nimamo, saj je izbira modela toplotne črpalke zrak voda za sanitarno vodo odvisna od številnih dejavnikov. LG Therma V toplotne črpalke, ki so na voljo tudi v ponudbi podjetja Iblo, ponujajo energetsko najučinkovitejši način ogrevanja prostorov in sanitarne  vode, saj za svoje delovanje uporabljajo obnovljive vire toplote v naši okolici. Neposredno iz okolice vzamejo kar 75% zahtevane energije, pri čemer pa ne obremenjujejo okolja z izpusti toplogrednih plinov, kot je CO2. Znanstveno dokazano je, da je ravno tehnologija toplotnih črpalk ena od rešitev za zmanjšanje emisij CO2 in s tem zmanjšanje onesnaženja ozračja. Toplotne črpalke zrak voda za sanitarno vodo odlikujejo ob visoki energetski učinkovitosti in zanesljivosti delovanja tudi enostavna in poceni montaža ter minimalni stroški vzdrževanja, s čimer boste prav tako dolgoročno veliko prihranili. V kolikor želite pridobiti več informacij o toplotnih črpalkah zrak voda za sanitarno vodo in o njihovem delovanju, nas lahko kadar koli kontaktirate.