Pošlji povpraševanje

Klimatska naprava poskrbi, da je v vašem domu prijetno poleti in pozimi

Če ste se morda odločili za nakup klimatske naprave, je dobro poznati nekaj osnovnih lastnosti tega vedno bolj priljubljenega aparata, nabava katerega je danes skoraj nujna. Zaradi vedno višjih temperatur je v vsakem domu vsak dan bolj zaželena in potrebna klimatska naprava. Kako deluje in ohlaja prostor? Deluje lahko v obe smeri. Klimatska naprava iz prostora srka topel zrak in ga preko zunanje enote oddaja ven, na prosto. Hladilno sredstvo v notranjosti aparata absorbira toploto. V bistvu klimatska naprava deluje tako, da zraku odvzema toploto in ga vrača nazaj v prostor ohlajenega, ta proces pa se neprestano ponavlja. Kako deluje klimatska naprava ko prostor ogreva? To je obratni postopek, ko črpa topel zrak iz okolice in ga oddaja v prostor. Za samostojno ogrevanje le s klimatsko napravo, je potrebno paziti na njeno moč delovanja, saj mora biti dovolj učinkovita in zmogljiva. Poleg vseh dobrih lastnosti se pri uporabi klimatske naprave porabi zelo malo električne energije, s tem pa se ohranja okolje, saj nanj minimalno vpliva. Kakovostne klimatske naprave imajo dolgo življenjsko dobo, vzdrževanja praktično ne potrebujejo, servisiranje pa je enostavno in hitro. Kljub vrhunski kvaliteti so še posebej klimatske naprave s 7 kW močjo cenovno zelo ugodne in denar za njihov nakup je kmalu povrnjen.

Klimatska naprava

Klimatska naprava – kako deluje in koliko energije porabi?

Klimatska naprava je visoko učinkovita in energetsko varčna naprava, ki za svoje delovanje porabi zelo malo električne energije. Stroški delovanja in vzdrževanja so nizki, zato pri mesečnem proračunu pomenijo prihranek pri denarju, ker je ogrevanje zagotovo največji mesečni izdatek. Z uporabo klimatske naprave so pogoji za bivanje optimalni saj zagotavlja hlajenje in ogrevanje v vseh prostorih doma ali podjetja. Pri nakupu klimatske naprave je potrebno paziti na energijsko učinkovitost in njeno zmogljivost, klime iz osnovnega razreda lahko ogrevajo le do -15° Celzija. To pomeni, da je tudi njihovo ohlajanje šibkejše. Najbolje je izbrati klimatsko napravo z dvostopenjskim kompresorjem, ki bo odlično delovala tudi v ekstremnih razmerah ter z ventilatorjem, ki ima velik oz. širok razpon delovanja. Klimatska naprava 7 kW omogoča, da se prostor hitro ogreje ali ohladi, temperaturo pa brez nihanja natančno vzdržuje ves čas. Dobrodošla je lastnost upravljanja klimatske naprave na daljavo preko pametnega telefona ali računalnika. Pri nakupu se nikar ne prenaglite in se pri strokovnjakih pozanimajte, kakšno moč potrebuje vaša klimatska naprava, da bo kar najbolje hladila ali ogrevala prostore katere želite - zadostovati mora želeni kvadraturi. Dobro je vedeti kako deluje klimatska naprava in ali boste prostore le dogrevali. Če boste z uporabo klimatske naprave svoje stanovanje ali poslovne prostore ogrevali kot z glavnim virom ogrevanja, bo klimatska naprava 7 kW zadostovala veliki površini, vseeno pa je pred nakupom potrebno narediti natančne izračune.

Klimatska naprava kako deluje

Preberite več o delovanju klimatske naprave

Upravljanje klimatske naprave na daljavo je enostavno in udobno

Vedno bolj se ljudje poslužujejo upravljanja klimatske naprave na daljavo, saj je to enostavno, praktično in za uporabnika zelo udobno. Pregreti prostori so pozabljeni, ker lahko enostavno nastavite želeno temperaturo preko pametnega telefona ali računalnika in dom vas bo pričakal prijetno ohlajen. Poleg tega to pomeni prihranek pri porabi električne energije, saj lahko z uporabo npr. klimatske naprave s 7 kW močjo, prostor začnete ohlajati ali ogrevati le kratek čas pred tem, ko boste vanj vstopili. Upravljanje klimatske naprave na daljavo vam omogoča spreminjanje vseh funkcij kot so nastavitve smeri pihanja, hitrost ventilatorja, temperaturo… Če sta vlaga in temperatura v prostoru previsoki ali prenizki boste dobili obvestilo in lahko boste spremenili želene parametre kar od daleč. Uporaba klimatske naprave je v današnjem času postala zelo prijazna kupcu, cene pa so glede na to kar vam kakovostna klimatska naprava nudi, zelo ugodne.

Več o klimatskih napravah