Ekstenzivna zazelenitev strehe


Ekstenzivna zazelenitev strehe je možnost za ustvarjanje dodane vrednosti objektov. Živimo v času, ko je skrb za ozračje ključnega pomena, zato je ekstenzivna ozelenitev streh in sten eden od načinov za izboljšanje klime v urbanih okoljih.

ekstenzivne zelene strehe Kumho

Ekstenzivna zelena streha - cenovno ugodna rešitev, preprosta za vzdrževanje

Zasaditev nizkih trajnic - ekstenzivna ozelenitev - je ekološka, okolju in uporabnikom prijazna in ekonomična rešitev. Prednosti, ki jih prinaša ekstenzivna zazelenitev strehe so tudi zaščita hidroizolacije pred vremenskimi in temperaturnimi vplivi, pred poškodbami, pozimi pa tudi pred toplotnimi izgubami. Vegetacijska plast, ki jo predstavljajo zelena rastline pa streho ščiti tudi pred škodljivimi UV žarki in hkrati zagotavlja bistveno manjše segrevanje zgradbe poleti. Tako ekstenzivna ozelenitev zmanjšuje temperaturne razlike, s tem pa uspešno znižuje stroške porabljene energije tako za ogrevanje kakor tudi za hlajenje.

ZELENA PARKIRIŠČA

Podvojeno življenjsko dobo hidroizolacije zagotavlja ekstenzivna ozelenitev

Prijetna mikroklima v objektu, čistejši, bolj hladen in vlažen zrak so ključne prednosti, ki jih prinaša ekstenzivna zazelenitev strehe in katere neposredno vplivajo na zdravje in dobro počutje človeka.

Sistemi za ekstenzivno ozelenitev strehe

Sodobna ekstenzivna zazelenitev streh je mogoča tudi s sistemom predhodno vzgojenih, vnaprej pripravljenih rastlin, ki se pogrnejo na streho kot preproga. Preprost, zanesljiv in obstojen sistem omogoča, da bo takoj zelena streha. Cena je konkurenčna.

Ekstenzivna zazelenitev predstavlja minimalen strošek, glede na dejstvo, da je sistem praktično samozadosten, torej ne terja posebnih stroškov za vzdrževanje, hkrati pa zagotavlja objektu odlično izoliranost in posledično občutne prihranke pri energiji.

zelena streha Humko

Za kakšne objekte je primerna ekstenzivna ozelenitev strehe?

Ekstenzivna zelena streha je optimalna rešitev za vsak objekt, od individualnih hiš in večstanovanjskih stavb, do vrtcev, šol in proizvodnih obratov. Najpogosteje se izvaja ekstenzivna ozelenitev ravnih streh in sten. Zavedamo se, kako pomembna je ekstenzivna zazelenitev za zniževanje stroškov energije in čisto okolje.

Ekstenzivna ozelenitev: Humko - specialisti za zelene stene

V podjetju Humko d.o.o. smo razvili in patentirali že šest sistemov za vertikalne ekstenzivne ozeleniteve, naša dejavnost pa obsega tudi vrtnarjenje, proizvodnjo lastnih substratov in gnojil.

PREVERITE TUDI GNOJILA ZA VRT