Izdelava zelene strehe - naj vaš dom zasije v barvi narave


zelena strehaPodjetje Humko s 30-letno tradicijo se ukvarja s svetovanjem vrtnarjem in malim vrtičkarjev ter izdelavi zelenih streh, sten, imamo pa tudi lastno linijo hobi in profesionalnih gnojil ter mineralnih substratov. Zelena streha je izjemno priljubljena rešitev pri gradnji hiše, saj je okolju prijazna, obenem pa nudi toplotno in zvočno izolacijo ter večanje zelenih površin v urbanih središčih. na voljo imamo dve izvedbi zelenih streh: ekstenzivna, katera omogoča sajenje trdoživih rastlin, medtem ko na drugi izvedbi zelene strehe - intenzivni - lahko posadimo tudi grmovnice in drevesa. V vsakem primeru bo izdelava zelene strehe kvalitetna in prijetna na pogled.


Izdelava zelene strehe - intezivna ali ekstenzivna?


V kolikor si želite zeleno streho je pomembno, da se pred nakupom oz. izdelavo zelene strehe odločite kakšen tip strehe bi imeli in katere rastline boste imeli na njej. Kot smo že omenili ločimo dve izvedbi streh. Ekstenzivna zelena streha je izjemno priljubljena, saj je na voljo po ugodni ceni in je lahka za vzdrževanje, rastline pa so trdožive, zato je debelina substrata izjemno manjhna. Na drugi strani imamo intenzivno izvedbo zelene strehe, kar pomeni, da je substrat veliko debeljši in je tako primeren za grmovnice in drevesa. Takšna streha zahteva veliko več vzdrževanja, a pričara izjemno lepo naravno okolje. V kolikor ne veste, za katero izvedbo zelene strehe se boste odločili, nas kontaktirajte in naši strokovnjaki vam bodo pomagali pri odločitvi.

PREVERITE TUDI OKRASNE RASTLINE ZA VRT

Izdelava zelene strehe


Zelena streha - okolju prijazna odločitev


Izdelava zelene strehe ni samo odločitev, ki pripomore k lepši vizualni podobi strehe, ampak je pomembna tudi v povezavi z okoljem. Zelena streha zadržuje deževnico, čisti in hladi okoliški zrak, kar je še posebej pomembno v urbanih naseljih in zagotavlja več zelenih površin v mestih. Zelene strehe so prihodnost arhitekture in upamo, da se boste tudi vi odločili za izdelavo zelene strehe pri podjetju Humko, ki nudi ugodne cene zeleneih streh. Za več informacij obiščite: http://humko.si/zelena-arhitektura/