ozelenitevOzelenitev strehe - skrb za okolje in ugodno bivanje


Podjetje Humko d.o.o., s sedežem na Bledu se ponaša s 30-letno tradicijo pri svetovanju vrtnarjem in malim vrtičkarjem ter se ukvarja z ozelenitvijo streh in sten. Posvečamo se sodobnim trendom na področju vzgoje rastlin, hortikulture in zelene infrastrukture oz. ozelenitvije. Ozelenjevanje strehe ne pomeni samo lepega videza vaše strehe, ampak omogoča več zelenih površin ter čistejši zrak. Ponujamo dva tipa zelenih streh: ekstenzivna ozelenitev, kjer posadimo trdožive rastline in intenzivna ozelenitev, ki je primerna za grmovnice in drevesa. Obiščite naše podjetje in se prepričajte o kvaliteti ozelenitve strehe.

PREVERITE TUDI GNOJENJE SADNEGA DREVJA


Ozelenitev strehe - ekstenzivno za lažje vzdrževanje


Ozelenitev strehe je mogoča na dva načina. Intezivno ali ekstenztivno. V Sloveniji je veliko bolj priljubljena ekstenzivna ozelenitev, ki poleg ugodne cene nudi tudi izjemno enostavno vzdrževanje. Takšna ozelenitev strehe omogoča malo rastlinskega substrata, kar pomeni, da lahko zasadimo bolj trpežne rastline, ki ne potrebujejo veliko gnojenja in vzdrževanja. Vseeno je za takšno ozelenitev priporočljivo, da se enkrat letno pregleda streho, pognoji in odstrani plevel. V kolikor želite, lahko pogodbeno to storimo mi ali pa naredite sami. Ozelenjevanje strehe bo pripomoglo k lepšemu izgledu in prepričani smo, da vam bodo sosedi še kako zavidali. Za več informacij obiščite: http://humko.si/zelena-arhitektura/


Ozelenitev podaljša življenjsko dobo strehe

ozelenjevanje

Ozelenitev oz. ozelenjevanje ni pomembno samo iz vizualnega vidika, ampak ima tudi ogromno ostalih prednosti. Poleg okoljskih prednosti kot so: čistejši zrak, čiščenje deževnice in večanje zelenih površin v urbanih središčih, ozelenjevanje skrbi tudi za daljšo življenjsko dobo streh. Zaradi dodatne površine je streha manj izpostavljena UV sevanju, ekstremnim temperaturam in mehanskim poškodbam. Prepričani smo, da boste tudi vi zadovoljni z našo zeleno streho. Ozelenitev strehe je primerna za vsakogar, v našem podjetju pa vam bodo naši strokovnjaki pomagali k uresničitviji vaših zamisli. Podjetje Humko je pravi naslov za zelene strehe. Kontaktirajte nas.