Na kaj vse je potrebno pomisliti, ko se odločimo za masažni bazen?

Koristi vodne masaže so znane že desetletja. Nekaj časa smo si lahko masažno kopel privoščili le v spa centrih in različnih kopališčih, dan danes pa se lahko odločimo za namestitev vgradnega masažnega bazena ali zunanjega masažnega bazena kar doma.

Počitek in sproščanje v masažnem bazenu je lahko nekaj najlepšega, kar lahko doma storimo. Že pred nakupom masažnega bazena pa moramo razmisliti o nekaj podrobnostih. Najprej se je seveda dobro vprašati, kako velik masažni bazen pravzaprav potrebujemo – se bomo v njem razvajali sami oziroma s svojo boljšo polovico ali pa bomo v bazenu priredili kar prijeten družabni večer s svojimi najožjimi prijatelji.

Ko se odločimo o tem, kakšna velikost je primerna za nas in naše potrebe pa je nekaj pozornosti dobro nameniti tudi obliki bazenske školjke. Obstajajo namreč bazeni, ki imajo samo sedišča, in bazeni, ki z ergonomsko oblikovanimi sedišči in ležiščem, največkrat so to bazeni pravokotne oblike, uporabniku ponujajo še večje udobje. Seveda pa moramo razmisliti tudi o tem, ali se bomo odločili za notranji ali zunanji masažni bazen. Zunanja postavitev praviloma dovoljuje več svobode v postavitvi, tako pri izboru velikosti, kot tudi načinu vgradnje. Bazen se lahko postavi v nivoju, lahko pa se tudi delno ali v celoti ugrezne v tla, vendar zunanji masažni bazen nekoliko težje uporabljamo skozi vse leto, pozimi pa ga moramo pripraviti na prezimovanje, kar zahteva nekaj dodatnega dela.

Vsak kvaliteten masažni bazen se lahko pohvali s kakovostnim materialom bazenske školjke, ki je odporna na UV svetlobo. Masažni bazen mora vsebovati tudi kakovosten filtrirni sistem. Pri kvalitetnih masažnih bazenih je nameščenih več filtrov, ki zagotavljajo 100% filtracijo bazenske vode. 24 urno filtracijo vode zagotavlja neslišna cirkulacijska črpalka. Njena neslišnost je posebej pomembna v nočnem času. Seveda mora biti dober masažni bazen tudi dovolj toplotno izoliran. Celoten prostor med zunanjo oblogo in notranjo školjko je navadno izoliran z izolativno peno. S tem se prepreči vibracija cevi, ko delujejo motorji vodnih curkov in zagotovi minimalna poraba energije, saj se toplotna vode ob pravilni izolaciji izgublja veliko počasneje, kot bi se, če dobre izolacije ne bi bilo.

Whirpool bazeni

Masažni bazeni za več oseb v Ema d.o.o.

Ob nakupu masažnega bazena nikakor ne pozabimo na ambientalno osvetlitev

V sklopu masažnega bazena se lahko odločimo tudi za zanimivo ambientalno osvetlitev. Osvetlitev z različnimi barvami in možnostjo uravnavanja stopnje svetilnosti v masažnem bazenu omogoča tudi izvajanje kromoterapije. Barve se načeloma lahko nastavljajo, nekateri bazeni pa omogočajo vklop avtomatskega menjavanja barv, ki osvetljujejo bazensko vodo in tako velikokrat pričarajo romantično vzdušje.

Dodatna oprem - Osvetlitev v bazenu

Kaj moramo vedeti o vzdrževanju masažnega bazena?

Vendar pred uporabo masažni bazen nanjo pripraviti in ga ves čas tudi pravilmo vzdrževati. Masažni bazen moramo seveda najprej napolniti. Ko je masažni bazen enkrat poln se je dobro držati nasveta, da vodo v bazen dolivamo le po potrebi. Izredno važno je kloriranje pred prvo uporabo masažnega bazena. Pri kloriranju je dobro uporabljati le hitro topljivi klorov granulat in ne klorove tablete ali tekočega klora. Seveda lahko uporabljate tudi brom ali aktivni kisik. Preden pričnemo z uporabo bazena moramo le še izmeriti pH vrednost vode, ki naj bi znašala med 7,2 in 7,6.

V podjetju EMA d.o.o. ponujamo različne masažne bazene

Zunanji masažni bazeniV podjetju EMA d.o.o. ponujamo pestro ponudba masažnih bazenov, med katerimi lahko izbirate, poleg tega pa ponujamo tudi vse, da bo vzdrževanje masažnega bazena čim enostavnejše. Ob vašem obisku naše poslovalnice vam bomo vse bazene, ki jih ponujamo z veselje, razkazali in vam odgovorili na vsa vprašanja, ki se vam o notranjih ali zunanjih masažnih bazenih še zmeraj zastavljajo. Seveda pa smo ves čas dosegljivi tudi po telefonu in e-pošti, kjer vam bomo priskrbeli vse informacije, ki jih pred nakupom masažnega bazena še potrebujete.