Pokrivalo za bazen, filter in drugi pripomočki najboljše kakovosti

Pokrivalo za bazen je skorajda nujna oprema, če se ne odločimo za izdelavo posebne strehe. Odgovor na vprašanje o tem, katera rešitev je primernejša, je odvisen predvsem od značilnosti podnebja v posameznem okolju. Medtem ko je za celinsko območje priporočljiva streha, pa v primorskih predelih načeloma zadošča pokrivalo. Seveda pa je to le eden izmed pripomočkov, ki jih mora vključevati komplet za vzdrževanje bazena

Oprema za bazene

Več o tem

Filtri za bazen izjemno pomembni za zagotavljanje ustrezne kakovosti vode

Da bi ostajala voda primerna za kopanje, so nujni kakovostni filtri, ki so običajno del večjega sistema. Ta sistem je sestavljen iz več elementov. Pogosto se denimo kot del uporabljajo še ventili za bazene, ki pomagajo pri vzdrževanju ustreznega nivoja vode. Naloga, ki jo imajo filtri, je predvsem mehansko prečiščevanje. V teh filtrih se vseskozi zbirajo različne nečistoče, kar pomeni, da se morajo filtri redno čistiti, sicer ne bodo mogli opravljati svoje naloge zares optimalno. To, kako pogosto in kako se morajo čistiti določeni filtri za bazen, pa je odvisno od sistema, za katerega se odločite, zato vedno skrbno upoštevajte navodila.  Tu naj sicer poudarimo, da zgolj mehansko prečiščevanje vode običajno ne zadošča, ampak ga je treba kombinirati s kemičnim, pri čemer so možne različne metode, med drugim ročno dodajanje multifunkcijskih tablet ali kemikalij v granulah. Če niste povsem prepričani, katera tehnika bi bila najboljša v vašem specifičnem primeru, vam priporočamo, da za nasvet poprosite strokovnjake.

Kam po komplet za vzdrževanje bazena?

V podjetju EMA bazeni vam vsekakor z veseljem priskočimo na pomoč in odgovorimo na vsa vaša vprašanja. Obenem pa vam ponujamo celotni komplet za vzdrževanje bazena, prilagojen vašim specifičnim potrebam. Svojim strankam pomagamo, da si kar na domačem dvorišču ali vrtu pričarajo pravo malo počitniško oazo za razvajanje in/ali rekreacijo. Ob strani vam stojimo v vseh fazah projekta – od same izvedbe, ki mora vključevati kakovostno toplotno izolacijo, do poznejšega zagotavljanja primernih pripomočkov za ohranjanje resnično čiste in prijetno tople vode.

Pokrivalo za bazen

Več o tem

Pokrivalo za bazen možno v različnih izvedbah

V naši ponudbi boste seveda našli tudi pokrivalo za bazen. Kakovostno pokrivalo prepreči, da bi prihajalo do prevelikih energetskih izgub, ko se ozračje ohladi. Tako pokrivalo pomembno pripomore k znižanju stroškov. Odločite se lahko za pokrivalo različnih vrst. Ena izmed možnosti je npr. klasično termalno pokrivalo na ročni pogon. Poleg tega je tu še hidravlično pokrivalo, pri katerem bosta odpiranje in zapiranje še posebej hitra ter preprosta. Na voljo pa vam je tudi alternativno pokrivalo – roleta, ki je nadvodna ali pa skrita, podvodna in ki se lahko zapira/odpira ročno ali pa s pomočjo elektromotorja. Čeprav je pokrivalo za bazen v osnovi res namenjeno preprečevanju prevelikega padca temperature vode, pa ima obenem še eno pomembno funkcijo. Prepreči namreč vhod umazanije, listja itn., kar pomeni, da njegova uporaba bistveno olajša postopek čiščenja.

Vsa oprema za bazene na enem mestu: pokrivalo, filtri, ventili za bazen itn.

Raznolika oprema za bazene, ki jo najdete v našem prodajnem programu, vam bo močno poenostavila številna dela in poskrbela za resnično prijetno ter varno uporabo. Pri nas dobite resnično vse, kar potrebujete – naj bodo to ventili za bazen, filtri ipd. ali pa sesalniki in pokrivalo. Hkrati pa so vam na voljo še različni dodatki za nadgradnjo, ki poskrbijo za pridih luksuza – fontane, vodne atrakcije, solarni tuši itn.  Seveda pa se lahko na nas obrnete tudi v primeru, da vas bolj kot pokrivalo zanima konstrukcija strehe, ki se izdeluje iz eluksiranega aluminija, za morebitno zasteklitev pa se uporablja polikarbonat, in sicer dvoslojni ali pa prozorni polni. Pokličite nas ali nam pišite in podrobneje vam bomo predstavili različne opcije, med katerimi je mogoče trenutno izbirati.