Trosed z ležiščem - tako postelja kot kavč za preživljanje prostega časa

Trosed z ležiščem je v notranjem opremljanju pravzaprav neverjetno uporabna oprema. Na pogled je lahko namreč povsem normalen in moderen kavč, ki pa se pod okriljem noči spremeni v dovolj široko in udobno posteljo. Raztegljivi kavč je idealna rešitev za majhna stanovanja ali otroške sobe, kjer bi trosed postelja zavzela preveč prostora. Trosed, ki se raztegne v ležišče, pa omogoča, da isto sobo uporabljamo tako za spanje kot tudi za zabavo z gosti, ki bi jim bilo sicer nerodno sesti na vašo posteljo. Čez dan na ta način pridobimo tudi veliko dodatnega prostora.
Trosed z ležiščem lahko postavite tudi v dnevno sobo in ga po potrebi raztegnete, ko vas obiščejo gosti, ki bodo pri vas prespali. Na voljo so celo takšni, iz katerih raztegnemo dve ločeni postelji. Tako vam ni treba imeti posebne spalnice za goste.

Raztegljiv trosed je tudi postelja, zato naj bo nakup skrbno premišljen

Trosed z ležiščemKo kupujete trosed z ležiščem, najprej pomislite, kako ga boste uporabljali. Če ga boste raztegovali vsak dan, bodite pozorni na njegovo udobnost, trpežnost in ergonomičnost. Preverite, kakšna je vzmetnica. Lahko je trša ali mehkejša oziroma telesu nudi manj ali več opore. Priporočljivo je, da je mehanizem za raztegovanje troseda čim lažji. Pomembna razlika je namreč, če ga lahko odprete z eno roko ali pa če morate pošteno napeti mišice obeh.
Če pa bo trosed služil kot postelja, ki jo boste uporabljali samo tu in tam, se lahko bolj osredotočite na njegov lep videz in dizajn. Presenečeni boste, koliko krasnih možnosti je na voljo. Trosedi so danes na voljo v množici barv, stilov in vzorcev, zato ni razloga, da ga ne bi poskušali uskladiti s siceršnjo barvno shemo vašega doma. Tudi prevleke so iz najrazličnejših materialov, celo iz usnja. Pomembno je tudi, da izberete pravo velikost troseda. Preučite, koliko prostora lahko zavzame raztegnjen in v prodajalno vstopite z natančnimi merami. Če imate majhno domovanje, obenem preštejte število blazin, ki jih boste morda morali, ko boste postiljali posteljo, nekam odložiti. Njihovo število lahko seže tja do osem, ob raztegnjenem trosedu pa zavzemajo dodaten prostor.
Ker je trosed z ležiščem načeloma vedno oblikovan tudi kot postelja, je po navadi udobnejši, vendar vseeno pomislite, za kaj ga boste uporabljali v prostem času in ga temu prilagodite.

Obiščite našo spletno trgovino in si izberite najbolj udobno ležišče na tržišču. Nudimo vam tudi usnjene sedežne garniture.
Vabljeni.

Dom24 d.o.o. | Kakovostne sedežne garniture po ugodni ceni