Toplotna črpalka zrak voda za radiatorsko ogrevanje stanovanjskih in poslovnih stavb

Toplotna črpalka zrak voda za radiatorsko ogrevanje dan danes predstavlja eno izmed najugodnejših rešitev ogrevanja. S toplotno črpalko zrak voda za radiatorsko ogrevanje lahko ogrevamo tako enostanovanjske, kot tudi večstanovanjske stavbe ter celo večje poslovne objekte. Zraven učinkovitega in ekonomičnega ogrevanja prostorov pa je ugodna tudi cena investicije v toplotno črpalko zrak voda za radiatorsko ogrevanje. Razlog nizke cene toplotne črpalke zrak voda je v njeni enostavni montaži. Toplotna črpalka zrak voda ne potrebuje globokega temelja, posledično pa ni potrebno vrtati globokih vrtin v zemljo. Namestitev je tako hitra in enostavna, enostavno pa je tudi servisiranje toplotne črpalke zrak voda. Toplotna črpalka zrak voda za ogrevanje za svoje delovanje prav tako ne potrebuje kolektorjev, kar ceno investicije v toplotno črpalko še zniža.


Ogrevanje s toplotno črpalko zrak voda je naravi prijazno in učinkovito

Ogrevanje hiše s toplotno črpalko zrak vodaToplotna črpalka zrak voda za radiatorsko ogrevanje pa ni le ekonomična in učinkovita, pač pa je tudi naravi prijazna ter zato vse bolj popularna. Kot večinski vir energije toplotna črpalka zrak voda za radiatorsko ogrevanje koristi zrak v okolici. Zrak predstavlja obnovljiv vir, poln energije. Najsodobnejše toplotne črpalke zrak voda za radiatorsko ogrevanje so sposobne prostor segrevati tudi pri temperaturi zraka 20 stopinj pod ničlo. Kljub zelo nizki temperaturi prihranki pri ogrevanju znašajo okrog 50%. Zraven tega, da toplotna črpalka zrak voda za ogrevanje za svoje delovanje jemlje večino energije iz okolice, ki je obnovljiva, pa ob svojem delovanju ne proizvaja kakršnihkoli okolju škodljivih snovi in je tako v primerjavi s standardnimi sistemi ogrevanja naprednejša in bolj ekološka. Ekološki odtis je tako odvisen tudi od uporabnika in delovanja toplotne črpalke v različnih temperaturah.


Kako deluje toplotna črpalka zrak voda za radiatorsko ogrevanje?

Torej, kako deluje toplotna črpalka zrak voda? Toplotna črpalka zrak voda za radiatorsko ogrevanje sestoji iz dveh enot: iz notranje in iz zunanje. Zunanja enota toplotne črpalke zrak voda za radiatorsko ogrevanje jemlje energijo za ogrevanje iz zraka. S pridobljeno energijo, ki jo skozi notranjo enoto toplotne črpalke pošlje v sistem ogrevanja, nato toplotna črpalka poviša temperaturo vode v radiatorjih, ki tako poskrbijo za učinkovito segrevanje stanovanja.

SE SPRAŠUJETE KAKO DELUJE TOPLOTNA ČRPALKA ZRAK VODA?

V primeru dodatnih vprašanj nas lahko kontaktirate po telefonu: +386 8 2053025 ali po e-pošti: info@airabela.si, kjer se lahko z nami dogovorite tudi za obisk v naši poslovalnici, kjer vam bomo z veseljem svetovali o izbiri in montaži toplotne črpalke, ki bo učinkovito in varčno ogrela vaš dom.

Toplotna črpalka zrak voda za radiatorsko ogrevanje in temperaturo vode