Lokalni in centralni prezračevalni sistemi za odpravo plesni

Lokalni prezračevalni sistemi Siku in centralni prezračevalni sistemi Daikin učinkovito preprečujejo nastanek zidne plesni saj s svojim delovanjem odstranijo odvečno vlago v stanovanju. Dovršena tehnologija s tihim delovanjem hkrati poskrbi tudi za kakovosten zrak v prostorih in tako ustvari zdravo bivalno okolje. Energetsko varčni prezračevalni sistemi v energijskem razredu A delujejo tako, da v prostore dovajajo svež zrak in istočasno odvajajo zrak iz prostora.

Airabela nudi lokalne prezračevalne sisteme Siku z rekuperacijo zrakaLoklani prezračevalni sistem z rekuperacijo zraka zmanke Siku


Kako delujejo prezračevalni sistemi z rekuperacijo?

Daikin in Siku prezračevalni sistemi z rekuperacijo delujejo tako, da vračajo toploto odpadnega zraka nazaj v bivalni prostor z kar do 90 odstotnim izkoristkom. Prezračevalni sistemi v reverzibilnem načinu z rekuperacijo energije imajo dva cikla delovanja. Prezračevalni sistemi z rekuperacijo v prvem ciklu delovanja izločijo iz prostora topel odvodni zrak skozi keramični hranilnik. Pri tem se zrak segreje, navlaži hranilnik in tako odda do 90 odstotkov toplotne energije. Ko se hranilnik segreje, se prezračevalni sistem preklopi na dovajanje zraka. Prezračevalni sistemi z rekuperacijo v drugem ciklu delovanja pa deluje tako, da najprej mrzel in svež zrak priteče skozi hranilnik toplote, kjer mu odvzame shranjeno vlago in toploto. Ta postopek je dokončan, ko hranilnik doseže sobno temperaturo. Tedaj se prezračevalni sistem z rekuperacijo preklopi nazaj na odvajanje zraka iz prostora.

Centralni prezračevalni sistem v svojih značilnostih

Centralni prezračevalni sistem Daikin je primeren za montažo v sodobnih novogradnjah, kjer so bivalne enote precej zrakotesne in zato lahko bivanje v njih povzroča težave z dihali, alergijami in slabim počutjem. Centralni prezračevalni sistem pa združuje dvoje v enem, saj poskrbi za prezračevanje in rekuperacijo toplote. Centralni prezračevalni sistem z rekuperacijo vrača toploto iz odpadnega zraka nazaj v prostor, zato zagotovi stalni dovod svežega zraka, optimalno vlažnost v vseh prostorih doma in hkrati preprečuje nastancek plesni na zidovih. Prezračevalni sistemi zrak tudi filtrirajo in odstranjujejo prašne delce. Toplotni izkoristki pri centralnem prezračevalnem sistemu tako nudijo izdatne prihranke pri ogrevanju.

Centralni prezračevalni sistem z rekuperacijo zraka zmanke DaikinCentralni prezračevalni sistem DaikinAirabela nudi centralni prezračevalni sistem Daikin


Prezračevalni sistemi s prednostmi vgradnje

Prezračevalni sistem omogoča enostavno krmiljenje z daljinskim upravljalnikom. Tako je mogoče delovanje naprav optimalno nadzirati in prilagajati potrebam. Pomembno prednost predstavljajo prihranki pri ogrevanju, saj prezračevalni sistemi, ki jih ponujajo v podjetju Airabela, privarčujejo kar 30 odstotkov energije v primerjavi s konvencionalnim zračenjem oziroma odpiranjem in zapiranjem oken, kar ustvarja toplotne izgube. Po izračunih analiz se investicija povrne v manj kot šestih letih. Lokalni prezračevalni sistemi so primerni za vgradnjo tako v obstoječe stavbe kot v novogradnje, pri tem pa v obeh primerih porabijo zelo malo električne energije. Airabela vam torej nudi tudi naknadno vgradnjo decentralnega oziroma lokalnega prezračevalnega sistema. Decentralni prezračevalni sistem je enostaven za vgradnjo, saj za montažo zadostuje le ena odprtina v zidu in električna vtičnica.