Prezračevalni sistem za optimalno kakovost zraka v vaših prostorih

Klasično prezračevanje z odpiranjem oken ni tako učinkovito, kot če imamo v te namene nameščen prezračevalni sistem. Pri klasičnem prezračevanju se namreč zrak dostikrat ne izmenja v zadostni meri. Nekatere sobe so prezračene bolj, nekatere manj. Prihaja pa tudi do velikih izgub toplotne energije. Poleti se prek prezračevanja prostori napolnijo z vročim zrakom, pozimi s hladnim. Tako nastanejo večji stroški ogrevanja in hlajenja, s čimer se nadomešča izgubljeno energijo. Rekuperator omogoča precej učinkovitejši način izmenjave zraka. Ker je v neprestanem delovanju, se zrak v vseh prostorih enakomerno izmenja. Poleg tega rekuperator poskrbi za to, da je raven vlažnosti v prostorih ravno pravšnja. Lokalni rekuperator poleg tega vsebuje tudi poseben filtracijski sistem, ki poskrbi za to, da se iz bivalnih prostorov odstranijo delci prahu in drugi onesnaževalci. Glavna prednost tovrstnega prezračevalnega sistema za stanovanje pa je v tem, da se ne izgublja toplotna energija. Stanovanje boste z uporabo tega prezračevalnega sistema poleti lahko ohranjali v hladu, pozimi pa bo v njem brez dogrevanja ostajal topel zrak.

Kakovostni lokalni prezračevalni sistem

Prezračevalni sistem SIKU in njegove dobre lastnosti

Se odločate, da bi v vaše stanovanje namestili kakovosten prezračevalni sistem? Potem vam predlagamo SIKU rekuperator. Kaj vse vam le-ta ponuja? Nudi vam učinkovito prezračevanje. Vgrajen je posebej ventilator, ki omogoča izravnavo vlage v prostoru. Vsebuje tudi posebno funkcijo, s katero lahko klimo v zgradbi prilagodite po vaših željah. Kot smo že prej povedali, tovrstni lokalni rekuperator omogoča toplotno rekuperacijo, kar pa vodi v minimalne toplotne izgube v postopku prezračevanja. Prednost sistema SIKU je, da omogoča preprosto čiščenje in vzdrževanje.

Zrak v stanovanju naj bo vedno svež in prijeten

Izberite najboljši prezračevalni sistem zase, izberite ga pri nas

V pestrem spektru ponudbe izdelkov je včasih težko izbrati takega, ki vam bo optimalno ustrezal. Tudi ko se odločate za nakup prezračevalnega sistema za stanovanje, se tako ne splača zaleteti v prvi artikel. Zberite čim več informacij, ki vam bodo pomagale pri odločanju. V dobi interneta je to vsekakor precej lahko. Ko boste preverjali različne naprave in njihove lastnosti, boste lažje naredili spisek tistih funkcionalnosti, ki bi vam pri izbranem rekuperatorju prišle prav. Vsekakor pa je treba upoštevati še značilnosti stavbe, ki jo nameravate opremiti z lokalnim rekuperatorjem. Pri tem vam bo lahko v najboljšo pomoč oseba, ki se s prezračevalnimi sistemi strokovno ukvarja. Pomagala vam bo, da boste res lahko izbrali tisto napravo, ki vam bo za najboljšo ceno nudila tisto, kar pričakujete in si želite. Vedeti je treba, da je kakovost zraka v bivalnih in delovnih prostorih pomembna komponenta dobrega počutja, zdravja in produktivnosti. Zato je bistvenega pomena, da naredite vse za to, da boste sebi in drugim zagotovili kakovosten zrak. Če namreč v prostoru ne poskrbite za ustrezno zračenje, se poveča možnost prenosa virusov. Poleg tega se zmanjša raven koncentracije in produktivnosti. Dostikrat lahko nastopi utrujenost, saj v zraku ni dovolj kisika za optimalno delovanje organizma. Skrb za zdravje pa vam verjetno predstavlja pomembno prioriteto, zato vam toplo priporočamo nakup prezračevalnega sistema SIKU. Ta vam bo omogočil optimalen način prezračevanja, s katerim boste zelo zadovoljni. Poleg tega pa vam ne bo treba stalno razmišljati, kdaj ste nazadnje odprli okna in kdaj jih morate naslednjič.