Investicija v toplotno črpalko bo s pomočjo subvencije Eko Sklada še nižja

Toplotna črpalka predstavlja enega izmed najperspektivnejših načinov ogrevanja. Toplotna črpalka je izjemno učinkovita, energijo, ki jo za svoje delovanje uporablja, pa v večini pridobi iz obnovljivih naravnih virov. V času delovanja, toplotne črpalke ne povzročajo nastanka toplogrednih plinov in drugih emisij, ki jih proizvajajo drugi kurilni sistemi. Toplotne črpalke so tako naravi prijazne in se dan danes vse pogosteje uporabljajo kot glavni sistem ogrevanja hiše ali stanovanja.

Kljub vse nižjim cenam toplotnih črpalk na trgu je lahko investicija v toplotno črpalko še vedno precejšen zalogaj, zato vam Eko sklad ponuja subvencije v primeru odločitve za montažo toplotne črpalke. Namen podelitve subvencij Eko sklada za toplotno črpalko je povečanje rabe obnovljivih virov energije in večja energijska učinkovitost v stanovanjskih stavbah. Eko sklad pa se zavzema tudi za zmanjšanje prekomerne onesnaženosti zraka z delci PM10. Ker vsaka toplotna črpalka pomaga na poti k uresničitvi cilja, so subvencije za lažjo investicijo v toplotno črpalko več kot zaželene.

Toplotna črpalkaToplotne črpalke

Za subvencijo Eko Sklada lahko zaprosite na razpisu, ki ga najdete na spletni strani

Eko sklad pa ne ponuja le subvencij za toplotne črpalke, pač pa lahko na njihovi spletni strani najdemo različne razpise o podeljevanju subvencij za veliko ekološko naprednih sistemov delovanja v najrazličnejših panogah. Trenutno je ena izmed priljubljenejših subvencij eko sklada, subvencija pri nakupu motornih vozil na elektriko.

Pred odločitvijo o toplotni črpalki ne pozabite pogledati na spletno stran Eko sklada in se prepričati, katere subvencij sklad ponuja. Eko sklad razpisuje tudi subvencije v višini 20% na vrednost 1000 evrov. Vse pogoje za pridobitev subvencije Eko sklada in dodatne informacije glede subvencij, si lahko ogledate na njihovi spletni strani.


Oglejte si seznam subvencij, ki jih Eko Sklad podeljuje in se odločite za nakup toplotne črpalke

V primeru dodatnih vprašanj smo vam ves čas na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti. Odgovorili vam bomo hitro in vam tako pomagali pri nakupu, z veseljem pa vam bomo pomagali tudi z vprašanji o subvencijah Eko Sklada ter vam tako olajšali pot do pridobitve subvencije.

VEČ O SUBVENCIONIRANIH CENAH TOPLOTNIH ČRPALK