Prezračevalni sistemi z rekuperacijo na voljo v podjetju Airbela

Prezračevalni sistemi z rekuperacijo zraka so razmeroma nov izdelek, saj smo v preteklosti za kakovostno prezračevanje le na vsake toliko ur odprli okna. S pojavom sodobnih objektov, ki zahtevajo energetsko varčnost, pa so se začeli uveljavili lokalni in centralni sistemi za prezračevanje, ki so bolj varčni z energijo. Glavna prednost prezračevalnih sistemov z rekuperacijo je v tem, da se pri izmenjavanju zraka med okolico in notranjimi prostori uporabi energija oziroma toplota notranjega zraka. Zunanji zrak se pred izpustom v prostor tako ogreje s pomočjo energije notranjega zraka. Tako temperatura v vaših prostorih ne niha, hlajenje ali ogrevanje prostora pa je posledično cenejše.

V podjetju Airbela imamo na voljo kakovostne prezračevalne sisteme znamk Siku in Daikin, s katerimi bo vaše prezračevanje izjemno enostavno. Hkrati lahko pri nas najdete tudi različne toplotne črpalke za ogrevanje prostorov in sanitarne vode, klimatske naprave za vroče poletne dni in čistilce zraka, ki odstranjujejo prah, pelod, lebdeče bakterije, alergeni itd. Le ti so primerni predvsem kadar ima kateri od družinskih članov alergije ali astmo. Prepričani smo, da boste z našimi produkti zadovoljni in vam bodo izboljšali bivanje in čas doma z vašimi najdražjimi.

Centralni prezračevalni sistem za vse prostore v hiši z rekuperacijo zraka


Prezračevalni sistemi omogočajo dotok svežega zraka

Svež zrak je izjemno pomembna stvar v življenju vsakega posameznika, predvsem če večino dneva preživite doma. Kako neprijetno je prezračevanje prostorov z odpiranjem oken opazijo predvsem starejši in tisti, ki delo opravljajo od doma. Še toliko bolj pa to občutimo ob mrzlih zimskih dneh. Vsi vemo da dandanes v hišah okna in varata veliko bolj tesnijo. Kar je odličen podatek ko razmišljaš o izgubi energije, malo manj odličen podatek pa, ko izveš da ob ne dovolj pogostem zračenju pride do večjih in manjših stranskih učinkov.  Da bi se izognili pomanjkanju življenju nujnega kisika, vam priporočamo uporabo naših prezračevalnih sistemov, ki z različnimi cevmi in rekuperacijo poskrbijo za to, da zrak neprestano kroži. Slab zrak, ki ima lahko tudi neprijeten vonj, skozi cevi zamenja zrak iz okolice. Hkrati sistem omogoča, da za ohlajevanje in ogrevanje zunanjega zraka uporabi energijo iz zraka iz prostorov. Prezračevalni sistemi s tem poskrbijo za manjšo izgubo energije in manjše mesečne stroške. Tako boste ne glede na del dneva in letne čase v prostorih imeli kakovosten zrak in vam prilagojene temperature. Za več informacij o prezračevalnih sistemih nas lahko kontaktirate preko telefona ali kontaktnega obrazca na spletni strani.


Prezračevalni sistemi priznanih blagovnih znamk

Prezračevanje je nujno, ne glede na to, ali živite v stanovanju ali hiši, saj kroženje zraka preprečuje nabiranje vlage ter nastanek plesni in ostalih nevšečnosti, ki lahko vplivajo na naše zdravje. V podjetju Airbela nudimo kakovostne prezračevalne sisteme priznanih blagovnih znamk, s centralnim ali lokalnim prezračevanjem. Razlika je v tem, da centralni prezračevalni sistemi Daikin poskrbijo za prezračevanje vseh prostorov v hiši, tudi v kopalnici ali kleti, medtem ko lokalni sistemi Siku omogočajo prezračevanje z rekuperacijo zgolj posameznih prostorov. Katerega boste izbrali je odvisno od vaših želja in potreb ter od tega kako velik poseg v gradnjo želite izvesti. Tako so v starih gradnjah bolj pogosti lokalni sistemi v novogradnje pa se že ob načrtovanju uredi centralni prezračevalni sistem za vse prostore.

Centralni prezračevalni sistem z rekuperacijo zraka za vse prostore v hišiLokalni prezračevalni sistem z rekuperacijo zraka za en prostor


Rekuperacija – minimalna izguba energija, manjši stroški ter boljše zdravje

Kot že rečeno so prezračevalni sistemi, ki imajo možnost rekuperacije, izjemnega pomena za bivanje, saj omogočajo dotok svežega zraka, obenem pa za ogrevanje ali hlajenje svežega zraka uporabijo star, odvečen zrak iz prostorov, s čimer privarčujejo pri izgubah energije. Poleg vsega pa prezračevanje s centralnim sistemom regulira tudi količino vlage v vaših prostorih. Skoraj vsi smo že našli predele stanovanja, kjer se nadvse rada zbira in dela plesen. Ta se najraje pojavlja v začetku mrzle sezone in se je ne znebimo vse do poletja, ko so stene dovolj osušene. Razlog za pojav plesni pa ni le vlaga zunaj temveč tudi vlaga, ki se kopiči v prostoru zaradi pre-dobrega tesnjenja oken. S prezračevalnim sistemom boste lahko odpravili tudi to, zdravju nevarno in izgledu nevšečno, tegobo.