Čistilnik zraka poskrbi za najboljšo kakovost zraka v prostorih

Čistilnik zraka je odlična rešitev, če iščete način, kako bi vaše bivalne prostore kar najbolj optimalno prezračili in iz zraka odstranili onesnaževalce in druge prašne delce. S standardnim prezračevanjem, pri čemer odpiramo okna, se namreč izgublja veliko toplotne energije. To je precej moteče, ko je zunaj mraz, vi pa želite zadržati toploto v prostorih. Prav tako je v času poletja neprijetno, če ob prezračevanju hiše v prostore pride vroč zrak. S tem se namreč stroški delovanja klimatskih in grelnih naprav precej povišajo.

Učinkovit in kakovostni čistilnik zraka

Prezračevalne naprave z rekuperacijo rešijo tovrstne probleme

Dobra novica je, da klasičen način prezračevanja ni edina možnost, ki jo lahko uporabite. Na trgu namreč obstajajo številne prezračevalne naprave, med katerimi lahko izbirate. Te poskrbijo za precej učinkovitejši način prezračevanja. Prva prednost je ta, da bo v tem primeru izguba toplote bistveno manjša. Prezračevalni sistemi z rekuperacijo namreč ohranjajo obstoječo temperature v prostoru. Poleg tega delujejo ves čas, kar pomeni, da so vsi prostori v stanovanju enakomerno in dobro prezračeni. Prezračevalne naprave z rekuperacijo poleg tega poskrbijo tudi za to, da je stopnja vlažnosti v prostorih konstantna in taka, kot je to za notranje prostore najbolj optimalno. Hkrati čistilnik zraka, ki se nahaja v prezračevalni napravi, s posebnim filtracijskim sistemom poskrbi za to, da se v notranjih prostorih ne nabirajo prašni delci, onesnaževalci in neprijetne vonjave.

Pomen rednega prezračevanja

Marsikdo prezračevanju bivalnih ali poslovnih prostorov posveti premalo pozornosti, kar pa je velika napaka. Prezračevanje hiše je namreč ključnega pomena, da lahko zagotavljamo kakovosten zrak v prostoru. Med dihanjem se namreč iz zraka porablja kisik, vanj pa se sprošča ogljikov dioksid. Ko je enkrat oglikovega dioksida v prostoru veliko, lahko pride do številnih težav. Možgani ne dobijo več toliko kisika, kot ga potrebujejo za optimalno delovanje.  Kakšne so posledice? Ljudje, ki se dlje časa zadržujejo v takih prostorih, imajo manj energije, motivacije in koncentracije za opravljanje dela. Zniža se raven dobrega počutje, pojavijo pa se lahko tudi glavoboli. V daljšem časovnem obdobju lahko pride tudi do številnih zdravstvenih težav. Po drugi strani pa se v primeru rabe ustreznih prezračevalnih naprav z rekuperacijo v prostorih vedno nahaja svež zrak. Tako se bistveno zmanjšajo možnosti za prenos raznih virusov in drugih okužb med ljudmi v prostoru. Poveča se raven zadovoljstva in dobrega počutja. Tudi dovzetnost za bolezni je bistveno manjša.

Zgradba lokalnega prezračevalnega sistema

Na trgu obstajajo različne prezračevalne naprave

Prezračevalni sistemi z rekuperacijo so tako najboljše zagotovilo, da bo v vaših prostorih vedno dovolj kakovostnega zraka. Ker je ponudba tovrstnih naprav precejšnja, si je treba za izbiro ustreznega rekuperatorja vzeti čas. Pri tem glejte na to, da bo prezračevalna naprava vsebovala vse tiste lastnosti in funkcionalnosti, ki jih potrebujete. Seveda morate pri tem upoštevati tudi vaše finančne zmožnosti. Vse potrebne informacije lahko pridobite pri svetovalcu, ki se ukvarja s tem področjem. Ta vas bo lahko opremil s konkretnimi nasveti in rešitvami za prezračevanje hiše.