Pošlji povpraševanje

Eko sklad kot podpora pri nakupu prezračevalnega sistema

Če na novo opremljate hišo oziroma načrtujete večjo obnovo, potem se pozanimajte, če lahko koristite storitve Eko sklada. Gre namreč za sredstva, ki so namenjena aktivnostim, ki so povezane z varstvom narave. Če se boste torej odločili za vgradnjo prezračevalnega sistema Daikin, ki na učinkovit način izkorišča energijo, boste v te namene lahko deležni ugodnosti. Eko sklad vam bo morda odobril subvencijo za nakup ali vam bo nudil ugoden kredit. Tako si boste izbrano investicijo lahko privoščili z nižjimi stroški.

Sistem kakovostnega prezračevanja

Daikin prezračevalni sistemi

Se torej odločate za vgradnjo prezračevalnega sistema v vaše bivalne ali poslovne prostore? To je vsekakor odlična odločitev. Klasično prezračevanje prek občasnega odpiranja oken namreč ne omogoča enakomernega prezračevanja. Vsi prostori v tem primeru ne bodo optimalno prezračeni. Poleg tega bo s klasičnim prezračevanjem prišlo do velikih energetskih izgub, kar je sploh pozimi lahko precej moteče. Centralno prezračevanje, ki je izvedeno na strokoven način, pa je drugačno. Poskrbljeno je za kar najmanjši delež izgubljene energije. Po drugi strani pa se vse sobe dobro in enakomerno napolnijo s svežim zrakom. Daikin prezračevalni sistemi poleg tega poskrbijo tudi za optimalno raven vlažnosti v notranjih prostorih. Pri tem je vgrajena tudi filtracija, katere namen je v odstranjevanju prahu, onesnaževalcev in neprijetnih vonjav iz zraka. Pomemben del tovrstnih prezračevalnih sistemov je rekuperacija. Gre za process, pri katerem se toplotna energija iz prostora ne izgubi, ampak se vrne nazaj vanj. Zaradi rekuperacije se potreba po dogrevanju oziroma hlajenju zmanjša na minimalno raven. S tem pa si uporabnik prihrani pomemben del stroškov na ta račun.

Centralno prezračevanje kot preventiva pred širjenjem virusov

V zdajšnjih časih je še posebej aktualna tematika epidemija koronavirusa. Išče se najrazličnejše načine, kako bi se zagotovilo vse preventivne ukrepe proti širjenju virusa. Tako je lahko centralno prezračevanje Daikin rešitev. Sploh če gre za prostore, v katerih se zbira večje število ljudi, se z ustreznim prezračevalnim sistemom zagotovi, da se zrak nenehno menjava. Tako pa se tudi možnost, da bi virus ostal v prostorih, bistveno zmanjša. Ko se torej odločate za nakup sistema za prezračevanje, se pozanimajte, kakšne možnosti imate. Preverite opcije prek spleta in se posvetujte s strokovnjaki, ki vam bodo lahko povedali, na kaj vse morate biti pozorni pri nakupu Daikin naprav. Nato pa izberite tisto opcijo, ki vam bo omogočila uresničevanje zastavljenih ciljev po najbolj ugodni ceni. V fazi nakupa se osredotočite tudi na okoljevarstveni vidik investicije. Če boste izbrali energetsko učinkovito rešitev, vam bo morda pri investiciji pomagal Eko sklad, ki spodbuja investicije, ki imajo pozitivne vplive na okolje. Morda vam bo uspelo pridobiti subvencijo in stroški nakupa bodo tako bistveno nižji, kot bi bili sicer. Morda pa vam uspe pridobiti vsaj kredit pod ugodnimi pogoji, ki ga boste lahko odplačali kasneje.

Centralni prezračevalni sistem

Zakaj je prezračevanje z rekuperacijo boljše od klasičnega zračenja?

Za lažjo predstvo si torej oglejmo praktičen primer. Če se sredi zime lotimo klasičnega prezračevanja stanovanja, bomo z odpiranjem oken sicer izboljšali kakovost zraka v prostorih. Vendar pa se bo po drugi strani na ta račun izgubilo veliko toplote. Temperatura v prostoru bo padla. Posledično bo prišlo do povečanih stroškov ogrevanja, s katerim bomo toploto nadomestili. Pri sistemu rekuperacije pa je princip drugačen. Prezračevanje prostora poteka ves čas in ga zato ni treba načrtovati. Po drugi strani pa do izgube toplote ne prihaja in stroški ogrevanja se tako znižajo.