Prezračevalni sistemi za zdravju prijazen dom

Lokalni prezračevalni sistemi in prezračevalni sistemi z rekuperacijo so namenjeni konstantnemu dovodu svežega zraka v naš dom, zrak sočasno tudi prečiščujejo in uravnavajo vlago. Pri uporabi prezračevalnih sistemov našega doma ni več potrebno zračiti z odpiranjem oken in ustvarjanjem prepiha ter tako povzročati nepotrebne toplotne izgube.

Prezračevanje vašega doma

Prednost prezračevalnih sistemov je v tem, da s svežim zrakom v naš dom ne vstopajo niti mrčes in cvetni prah ter drugi prašni delci, kar za mnoge alergike pomeni občutno olajšanje in dvig kvalitete bivanja. Enakomerno odvajanje iztrošenega zraka in odvečne vlage zmanjšuje pogoje za nastajanje zidne plesni. Stene stanovanja se z uporabo prezračevalnega sistema postopoma popolnoma osušijo, zato se zdravju škodljiva zidna plesen ne more več razmnoževati.

VEČ O PREZRAČEVALNEM SISTEMU

Prezračevalni sistemi v skladu s standardi

Kvalitetni prezračevalni sistemi so izdelani v skladu z zahtevami Uredbe o prezračevanju in varčevanju z energijo (PURES), ki sledijo nemškim nizkoenergijskim standardom (DIBt). Pretekle raziskave so pokazale, da uporaba prezračevalnega sistema prihrani 30 % energije v primerjavi s prezračevanjem z odpiranjem oken in ustvarjanjem prepiha, kar pomeni, da se naložba v prezračevalni sistem, povrne v manj kot 6 letih, sistem pa bo deloval še dolgo po tem.

Z EKO skladom do učinkovitega prezračevanja

Lokalni prezračevalni sistemi so na voljo za vsakogar, še posebej zaradi izjemno dobrodošlega EKO sklada. Za socialno šibka gospodinjstva, EKO sklad omogoča pridobitev nepovratnih sredstev v višini 100 % financiranja lokalne prezračevalne enote z rekuperacijo. Prezračevalne naprave so preproste za krmiljenje, odlikuje jih zelo tiho, skoraj neslišno delovanje, za katerega porabijo zanemarljivo malo električne energije.

Lokalno prezračevanje Siku

Lokalni prezračevalni sistem z rekuperacijo toplote je primeren tako za obnovo obstoječih objektov kot za novogradnje. Centralni prezračevalni sistemi pa so skrbno zasnovani in projektirani z vidika toplotnih izkoristkov in optimalnega prezračevanja za vašo hišo. Celoten projekt prezračevalnega sistema, od načrta do vgradnje, lahko za vas izdela za to specializirano podjetje, katerega prezračevalni sistemi so varni in izdelani iz kakovostnih materialov. Cena vgradnje prezračevalnega sistema v vašo hišo, je s subvencijo EKO sklada res ugodna, investicija v prezračevalni sistem pa je naložba, ki se bo hitro povrnila.

Airabela s široko ponudbo prezračevalnih sistemov

Ste se odločili za nakup prezračevalnega sistema, pa ne veste, kje začeti? Obiščite prostore podjetja Airabela ali preverite ponudbo na njihovi spletni strani, ki vas bo prepričala. Prezračevalni sistemi z lokalnim prezračevanjem Siku ali prezračevalni sistemi s centraliziranim prezračevanjem Daikin vas že čakajo. Izkušeni in prijazni strokovnjaki vam bodo, v primeru dodatnih vprašanj, z veseljem priskočili na pomoč.