Montaža toplotne črpalke je delo za pooblaščenega monterja

Montaža toplotne črpalke je delo za profesionalnega monterja. Le tako bo vaša nova toplotna črpalka zrak voda imela veljavno garancijo za optimalno delovanje. Montaža toplotne črpalke zrak voda mora biti opravljena strokovno. Priporočamo vam, da vam jo opravi monter, ki je pooblaščen za montažo in servis znamke iz našega prodajnega programa. Toplotna črpalka zrak voda je sestavljena iz dveh enot - zunanja in notranja. Zato je montaža toplotne črpalke zrak voda opravljena izven in znotraj vašega doma. Zunanja enota toplotne črpalke zrak voda je montirana ob objektu, na mestu kjer ni moteča in kjer zavzema najmanj prostora. Mesto montaže toplotne črpalke zrak voda se običajno izbere na podlagi že obstoječih notranjih napeljav za ogrevanje. Tako se za montažo toplotne črpalke zrak voda porabi najmanj montažnega materiala. Tudi časovno je takšen način montaže toplotne črpalke zrak voda najkrajši. Notranja enota toplotne črpalke zrak voda je lahko montirana na steno ali pa je prostostoječa, v tem primeru je montaža še lažja in hitrejša. Montaža notranje enote toplotne črpalke na steno je možna za modele, ki nimajo vgrajenega notranjega rezervoarja.

montaža toplotne črpalkemontaža toplotne črpalke zrak voda

Toplotne črpalke zrak voda ogrevajo in hladijo vaš dom ter segrevajo sanitarno vodo

Za še večji izkoristek toplotne črpalke zrak voda je možna dodatna montaža sončnih kolektorjev, ki se priklopijo na sistem. Notranje prostostoječe enote imajo vgrajene rezervoarje tople sanitarne vode v katere se lahko dodatno namesti električni grelec. Montaža toplotne črpalke za sanitarno vodo je običajno na mestu kjer se začne hišna vodovodna napeljava. Del dodatne opreme so tudi temperaturni termostati, ki se montirajo v prostorih kjer se ljudje največ zadržujejo.

VAS ZANIMA MONTAŽA KLIME?

Cena toplotne črpalke zrak voda je občutno nižja, če montažo prepustite nam

Cena toplotne črpalke z montažo je ugodna, ker se v primeru montaže pooblaščenega monterja obračuna nižji davek. Če kupite toplotno črpalko zrak voda in imate zagotovljeno montažo v lastni režiji, je cena črpalke višja zaradi obračuna višjega davka.