Pošlji povpraševanje

Operativni leasing - poslovni najem za fizične in pravne osebe

Operativni leasing je oblika financiranja za tiste poslovne ali fizične osebe, ki vas ne zanima lastništvo, temveč zgolj uporaba predmeta leasinga. Običajno gre za operativni leasing vozil, ki se imenuje tudi poslovni najem ali operativni najem. Operativni leasing vozil vam tako nudi uporabo in ne lastništvo vozila. Ker gre za najem za obdobje od 24-60 mesecev, vam omogoča nižje mesečne najemnine vozila. Na koncu pogodbe lahko vozilo odkupite, ga vrnete ali pa podaljšate operativni najem. Obiščite nas, da pripravimo izračun operativnega lizinga glede na vaše želje in plačilne sposobnosti.


Finančni leasing ali kredit za vozila za fizične osebe?

Se odločate med kreditom in leasingom vozila? Naj vam svetujemo pri izbiri. Razlika med leasingom (finančnim ali operativnim) in kreditom je v jamstvu. Pri leasingu načeloma ne potrebujete dodatnih poroštev, ker je jamstvo za predmet pogodbe sama lastninska pravica lizingodajalca. Zato je postopek za (finančni ali operativni) lizing hitrejši in enostavnejši ter predvsem možen tudi za fizične osebe s slabšo kreditno sposobnostjo. Finančni leasing vam daje ekonomsko lastništvo nad vozilom, medtem ko je operativni leasing zgolj najem vozila v uporabo in lastništvo ostane v celoti lizingodajalcu (VBS Leasingu). Za vsakega prosilca za finančni ali operativni leasing pri VBS pripravimo izračun, tudi glede na želeni leasing obrok.


VBS operativni leasing - zahteve, postopek in ponudba vozil

VBS operativni leasing vozil je neodvisen od proizvajalcev, zato se lahko odločite za najem kateregakoli modela in znamke vozila. VBS operativni leasing za fizične osebe zajema financiranje rabljenih in novih osebnih vozil, motorjev in bivalnikov, katerih starost in doba odplačevanja leasinga ne smeta presegati 10 let. To pomeni, da če se odločite za operativni najem 6 let starega vozila, je maksimalna doba financiranja 4 leta. Postopek VBS operativnega lizinga za fizične osebe je enostaven:
- izberite avto glede na vaše želje,
- pripravimo izračun za operativni lizing
- zberite potrebno dokumentacijo (vloga za financiranje, zadnje tri plačilne liste, kopije osebnega dokumenta, kartice transakcijskega računa in davčne številke),
- pridobite odobritev operativnega leasinga s strani VBS,
- podpišite pogodbo in plačajte polog,
- prevzemite vozilo.


Ažurirana ponudba novih in rabljenih vozil z možnostjo VBS finančnega ali operativnega leasinga je na voljo na naši spletni strani in na portalu avto.net in VBS Leasing Store. Kontaktirajte nas, da vam pripravimo najugodnejši izračun za operativni leasing.

Za podrobnejše informacije o VBS operativnem leasingu vozil obiščite našo spletno stran.