Prekopalnik za zemljo nepogrešljiv pri spomladanskem urejanju vrta

Počasi se bliža vsakoletno spomladansko urejanje vrta. Prekopavanje vrta ni lahko opravilo, ki pa ga lahko močno olajša prekopalnik za zemljo. Za spomladansko obdelovanje težke zemlje so prekopalniki skoraj nenadomestljivi. Prekopalnik za zemljo na drobno seseklja in premeša zemljo. Ne orje in ne obrača zemlje. Zemljo dobro prerahljajo, zračnost je dobra, sposobnost za sprejemanje in tudi zadrževanje vode je prav tako dobra.

UGODNE CENE AGREGATOV


Namen obdelave tal je odpravljanje pomanjkljivosti neobdelanih tal, izboljšanje njenih fizikalnih lastnosti, s tem pa tudi spreminjanje njenih kemičnih in bioloških lastnosti. Temeljna naloga obdelave zemlje je ohranjevanje njene rodovitnosti, ključnega pomena pa preprečevanje zbijanja zemlje.

Prekopalnik za zemljo na hiter in enostaven način zrahlja zemljo

Na prvi pogled se zdi delo s prekopalnikom preprosto - stroj se premika sam, mi ga samo vodimo z ene strani vrta na drugo. Prekopavamo počasi, vrste pa se morajo prekrivati. Moč prekopavanja zemlje uravnavamo s spreminjanjem števila obratov rotorja in s spreminjanjem hitrosti vožnje. Z njim prekopavamo, mrvimo, na fino drobimo in dobro mešamo zemljo ter tako dobivamo homogeno pozemljino, podobno čebeljem satju. Prekopalnik zemlje je zlasti primeren za obdelovanje suhih in zbitih tal, ki jih z lemežnim plugom sploh ne bi mogli obdelati.

prekopalnik za zemljoprekopalnik freza

Električni in ročni prekopalnik za zemljo

Obstaja več vrst vrtnih prekopalnikov, v grobem pa se delijo na kultivatorje s spredaj oziroma zadaj nameščenim orodjem. Vrtni prekopalnik oz. freza je namenjena rahljanju in prekopavanju posebej močno zbitih tal, saj zahvaljujoč gnanim kolesom in nasproti vrtečim se nožem zelo učinkovito prodrejo v zemljo, medtem ko so kultivatorji primerni za pripravo cvetličnih gred in gred zelenjavnega vrta. Pri izbiri pravega moramo biti pozorni na kakovost orodja, da je to robustno in seveda, da bo uporabniku čim bolj olajšalo delo. Preverite še ostale stroje za obdelavo vrta:https://www.rotar-trgovina.si/produkti/vrt/stroji-za-obdelavo-nego-vrta

AKCIJA SNEŽNIH FREZ


V podjetju Rotar d.o.o. vas čaka ugodna ponudba prekopalnikov oz. vrtnih frez, ki vam lahko pomagajo pri opravilih v vrtu. Vzemite si čas in med raznovrstno ponudbo poiščite ročni prekopalnik zemlje, s katerim bo delo resnično potekalo hitro in enostavno. Obiščite nas.