Freze za vrt - še zlasti priljubljena je freza za vrtni traktor


Freze za vrt ali prekopalniki predstavljajo odlično rešitev za prezračenje zemlje ali trate ter odstranjevanje mahu in plevela. Freza za vrtni traktor namreč na drobno seseklja in premeša zemljo ter tako poskrbi, da je zemlja dobro prezračena in zrahljana ter obogatena z ustreznimi dodatki.

DELOVNA ZAŠČITA

Prekopavanje in rahljanje tal ni lahko opravilo, zato je izbira prave freze za vrt še kako pomembna. Ne glede ali je vaša izbiro predstavlja ročni prekopalnik ali freza za vrtni traktor, pomembno je, da je orodje kakovostno, robustno ter da vam bo čim bolj olajšalo delo na vrtu.

Freze za vrt različnih moči, obdelovalnih globin in širin

Na voljo so freze za vrt z različno vrsto motorja, razlikujejo se v moči motorja, obdelovalni globini in širini, številu kultivatorskih enot in dodatni opremi. Ko gre za prekopavanje vrta na ravnem, je razmislek o smeri prekopavanja in kje začeti, povsem odveč. Če pa imate nekoliko nagnjen vrt, je bolje, da začnete na višje ležečem delu. Tako se bo vrtna freza za zemljo na spodnji strani opirala na trdo, neobdelano zemljo in bo držala svojo smer, medtem ko bi pri obratnem vrstnem redu drsela v mehko, razkopano zemljo. Pri prekopavanju z vrtno frezo pa morate biti pozorni na kamenje in podobne tujke v zemlji. Medtem ko bo freza za vrtni traktor kamne brez težav zmetala na površino, pa se trk s trdo skalo zagotovo končal s poškodovanimi rezili.

MOTORNA KOSA

freze za vrtprekopalnik freza

Ugoden nakup vrhunske freze za vrt

Prekopavanje vrta je že pred vrati. Zakaj si ga opravila ne bi olajšali z nakupom vrhunske freze za vrt? Preverite ponudbo vrtnega orodja in dodatkov, ki vam ga nudimo v podjetju Rotar d.o.o. Prepričani smo, da se v njej nahaja tudi prava freza za vaš vrtni traktor. Na voljo pa so tudi električni prekopalnik, kosilnica in mini freza za vrt. Ne pozabite: z dobrimi stroji je delo lažje.

Obiščite nas.