Električni prekopalnik za zemljo za hitro in enostavno prekopavanje

Preden se začne sezona sajenja zelenjave, je treba vrt ustrezno pripraviti in zemljo v njem prekopati. Električni vrtni prekopalnik za zemljo močno olajša vsakoletno spomladansko urejanje vrta, saj vam pomaga pri prekopavanju zemlje, okopavanju vrta, rahljanju zemlje in osipavanju kmetijskih rastlin. Za čim bolj učinkovito delo lahko dokupite še dodatke, ki jih potrebujete. Na primer plug, grabilno kolo, prikolico ali rahljač za travo. Preverite še ostale stroje za obdelavo vrta:https://www.rotar-trgovina.si/produkti/vrt/stroji-za-obdelavo-nego-vrta


Zakaj bi se torej mučili z prekopavanjem vrta in prenašali bolečine v hrbtu in v spodnjih okončinah, vam delo lahko olajša električni prekopalnik za zemljo? Cena stroja je ugodna, prekopavanje pa bo opravljeno hitro in enostavno.

MOTORNE ŽAGE

Kako se lotiti prekopavanja vrta?

Na prvi pogled se zdi delo s prekopalnikom preprosto - stroj se premika sam, mi ga samo vodimo z ene strani vrta na drugo. Prekopavamo počasi, vrste pa se morajo prekrivati. Z večkratno obdelavo iste površine bomo brez napora dosegli ustrezno globino in zemlje ne bomo razgrebli zgolj po površini. Umirjeno delo je tudi varnejše, saj imajo rezila prekopalnika kljub počasnemu gibanju stroja veliko moč in lahko zadajo hude poškodbe. Najbolj nevarni so zaključki vrst, ko obračamo, saj lahko v trenutku nepozornosti vključimo rezila, prekopalnik za zemljo (električni) pa naslonimo na stopala. Zato pri delu s prekopalniki pazimo na trden korak, pri obračanju pa obvezno izklopimo pogon.

SNEŽNE LOPATE

električni prekopalnik za zemljoprekopalnik

Prekopavanje odvisno tudi od nagnjenosti vrta

Vrt na ravnem ne zahteva posebnega premisleka o smeri prekopavanja in kje začeti. Če pa imate nekoliko nagnjen vrt, je bolje, da začnete na višje ležečem delu. Tako se bo električni prekopalnik za zemljo na spodnji strani opiral na trdo, neobdelano zemljo in bo držal svojo smer, medtem ko bi pri obratnem vrstnem redu drsel v mehko, razkopano zemljo. Dobro je tudi, da ste pozorni na kamenje in podobne tujke v zemlji. Medtem ko električni vrtni prekopalnik za zemljo kamne brez težav zmeče na površino, se trk s trdo skalo skoraj zagotovo konča s poškodovanimi rezili.