Pošlji povpraševanje

Kako izbrati pravo mladinsko sobo?

To so prostori, kjer naši mladostniki odraščajo in se razvijajo, zato mora biti mladinsko pohištvo izbrano toliko bolj skrbno in omogočati varnost, kakovost ter funkcionalnost.

Tovrstno pohištvo mora zagotavljati kakovostno posteljo za počitek, prostor za ustvarjanje, učenje in igro ter praktične garderobne omare za shranjevanje garderobe, igrač ter ostalih pripomočkov. Za sobe, kjer bo več otrok, so na voljo različne otroške postelje in pogradi, prav tako pa imamo na izbiro veliko rešitev za majhne otroške in mladinske sobe, ki vključujejo posteljo, pisalno mizo in shranjevalne omare.

Načrtovanje mladinske sobe 

Puberteta je čas, ko vsak najstnik potrebuje svoj prostor in kotiček kamor se lahko umakne. Načrtovanje mladinske sobe lahko še vedno vsebuje otroško igrivost, v kombinaciji z intimnim prostorom, ki ga bo mladostnik uporabljal za lastno ustvarjanje in umik pred svetom. Zelo pomembno je, da pri opremljanju njihove sobe, svojim mladostnikom pustimo zraven in upoštevamo tudi njihovo mnenje in želje, saj bomo le tako zagotovili, da jim bo soba na koncu všeč in bodo v njej z veseljem preživljali čas.

Mladinske sobe po meri

Soba naj bo, če imamo seveda to možnost, prostorna, pohištvo pa praktično razporejeno. Najboljšo rešitev predstavlja velika vgradna omara za shranjevanje in pospravljanje tako oblačil, kot tudi ostalih stvari, ki sicer v mladinskih sobah nemalokrat obležijo na tleh sobe. Vgradna omara naj bo logično razporejena, vsekakor naj ima vsaj nekaj polic in obvezno prostor za obešanje oblačil. Takšne omare največkrat vsebujejo tudi praktične predale, s katerimi naredimo shranjene stvari bolj dosegljive in sistematično pospravljene, kakor bi bile, če bi jih shranjevali na policah. Do stvari v predalih hitreje dostopamo, prav tako jih hitro in preprosto postavimo nazaj na svoje mesto, soba pa je tako pospravljena veliko hitreje. Pri načrtovanju vgradne omare je potrebno premisliti tudi o zunanjem izgledu in načinu odpiranja. Vgradna omara se lahko odpira na klasičen način ali z drsnimi vrati, ki sicer zaprejo polovico omare, vendar veliko manj posegajo v prostor.

Pomemben del vsake mladinske sobe je tudi pisalna miza in udoben stol. Priporočljivo je, da jo namestimo tako, da bomo nanjo ujeli čim več dnevne svetlobe, seveda pa moramo poskrbeti tudi za dobro namizno luč.

Pri dekoriranju in opremljanju lahko namestimo tudi zanimive preproge in viseče luči, sobo pa lahko prebarvamo z živimi barvami ali prelepimo z raznovrstnimi tapetami in stenskimi nalepkami. Možnosti so omejene le z našo domišljijo.

Mladinska postelja

Tudi pri izbiri mladinske postelje moramo biti pozorni na to, da izberemo takšno, ki bo našemu mladostniku všeč in se mu bo zdela udobna. Če je soba dovolj velika, se lahko odločimo za veliko posteljo, zlasti popularno v modernih mladinskih sobah, v primeru majhnega prostora pa za manjšo. Zelo uporabna je lahko različica mladinske postelje s praktičnimi predali, ki se elegantno in preprosto potegnejo izpod postelje in zagotovijo nekaj dodatnega prostora za shranjevanje posteljnine, igrač, knjig ali drugih pripomočkov, ki jih otrok želi imeti ob sebi. Obstajajo tudi takšne, ki ponujajo možnost dodatnega ležišča, ki se ga potegne iz postelje, ki bo zelo praktično, ko bo naš najstnik želel, da pri njemu prenoči vrstnik ali vrstnica. Če je mladinska soba zares majhna lahko mladinsko posteljo dvignemo na višino, pod njo pa postavimo pisalno mizo in tako prihranimo precej prostora.

Postelje v mladinski sobi

Mladinske sobe po meri

Pohištvo iz podjetja Prevc je moderno, razigrano in prilagojeno potrebam vsakega posameznika.

Pohištvo PrevcVsi njihovi izdelki se ponašajo z izjemno kvaliteto in obstojnostjo. Njihove stranke imajo na izbiro široko ponudbo različnih materialov in barv, njihovi strokovnjaki pa lahko mladinsko pohištvo oblikujejo v številnih različicah. Moderne mladinske garniture so najpogosteje izdelane v svetlih barvah, z ravnimi in izčiščenimi linijami, podjetje pa je usmerjeno k izpolnjevanju želja naročnikov in bo brez izjeme upoštevalo naše želje in zamisli.

Rade volje nam bodo odgovorili na vsa morebitna vprašanja. Za vse informacije so na voljo na njihovi spletni strani in objavljeni telefonski številki.