Pošlji povpraševanje

Toplotna črpalka za sanitarno vodo porabi zelo malo elektrike

toplotna črpalka zrak voda poraba elektrikeToplotna črpalka za sanitarno vodo ima zelo nizko porabo elektrike. Toplotna črpalka porabi majhno količino elektrike za pogon kompresorja in ventilatorja. Toplotna črpalka za sanitarno vodo deluje po fizikalnih zakonih: črpa toploto iz zraka, vode ali zemlje in tej toploti s pomočjo kompresorja dvigne temperaturo toliko, da jo lahko porabi za ogrevanje. Večji del energije, ki jo porabi toplotna črpalka za sanitarno vodo predstavljajo obnovljivi viri. Istočasno, ko se sanitarna voda ogreva s porabo toplote prostora v katerem je toplotna črpalka za postavljena, lahko sosednji prostor hladimo z vodenim zrakom. Naše toplotne črpalke za sanitarno vodo Coolwex, ki porabijo zelo malo elektrike so s tehnološkega in ekološkega vidika med vodilnimi na trgu. V primerjavi z ogrevanjem na fosilna goriva, naša toplotna črpalka zrak voda zmanjša porabo ogrevalnih stroškov za več kot 50%. Porabo elektrike zmanjšamo tudi z dvema časovnima intervaloma za nižjo tarifo elektrike ponoči.

toplotna črpalka in poraba elektrikeNakup toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne vode je pametna naložba

V današnjih časih ima električna energija visoko ceno zato je smiselno izkoristiti druge cenejše vire ogrevanja in hlajenja. Toplotna črpalka za sanitarno vodo porabi malo električne energije. Koliko elektrike se porabi je odvisno od modela toplotne črpalke in od vhodne temperature zraka, ki jo toplotna črpalka lahko porabi. Elektrika predstavlja samo majhen delež energije, ki jo toplotna črpalka za sanitarno vodo porabi za ogrevanje. Toplotna črpalka za ogrevanje sanitarne vode je dolgoročna investicija, ki se vam povrne v nekaj letih.

Dobro je kupiti toplotno črpalko, ki bo porabila čim manj elektrike

Pred nakupom je treba temeljito premisliti, kakšna je poraba tople sanitarne vode v gospodinjstvu, kje je najprimernejše mesto za toplotno črpalko, da se ognemo nepotrebni porabi elektrike. Pomembno je, da vemo, katero toplotno črpalko izbrati. Z dobrim načrtovanjem nakupa in postavitve toplotne črpalke lahko konkretno zmanjšate porabo elektrike. Toplotna črpalka in poraba elektrike sta tesno povezana pojma. Zmotno je mnenje, da toplotna črpalka porabi veliko elektrike. Toplotna črpalka porabi elektriko za delovanje kompresorja in ventilatorja. Elektrika ni glavni vir ogrevanja. Elektrika je sekundarni vir ogrevanja. Tako da poraba elektrike za ogrevanje sanitarne vode ni konstantna.

Več na:http://si.orcaenergy.eu/