Zazelenitev s preprogo Xeroflor izvajamo na obrnjenih ravnih strehah

zazelenitev ravne streheV našem podjetju se ukvarjamo tudi z zazelenitvami ravnih in poševnih strešnih površin. Za zazelenitev uporabljamo Xeroflor, ki je predhodno vzgojena preproga. Položena preproga omogoča takojšnjo ozelenitev površin. Ozelenitev poteka na tako imenovani obrnjeni ravni strehi. Ker ima majhno težo, je to edina zazelenitev, ki se lahko uporablja pri lahkih podkonstrukcijah obrnjenih ravnih streh. Obrnjena ravna streha je sestavljena iz več izolacijskih plasti, ki so nameščene v obratnem vrstnem redu kot si sledijo izolacijske plasti pri običajnih pohodnih strehah oziroma terasah. Obrnjena ravna streha je sestavljena iz betonske konstrukcije, na katero položimo hidroizolacijo, potem sledi toplotna izolacija in na koncu nasutje prodca, ki predstavlja drenažni sloj za ekstenzivno zazelenitev. Na prodecravne strehe položimo posebni filc, ki služi kot akumulator vode saj ima veliko sposobnost absorbcije vode. S tem omogoča, da ima Xeroflor dovolj vlage tudi v sušnem vremenu. Na koncu se na filc položi preprogo ekstenzivne zazelenitve Xeroflor.

Obrnjena ravna streha s Xeroflorom ima veliko prednosti

ozelenitev obrnjene ravne strehe

Obrnjena ravna streha z zazelenitveno preprogo Xeroflor ima daljšo življenjsko dobo, ker toplotna izolacija ščiti hidroizolacijo pred velikimi temperaturnimi spremembami in pred vremenskimi ter mehanskimi poškodbami. Obrnjene strehe z ekstenzivno zazelenitvijo imajo še veliko drugih dobrih lastnosti. Veliko pozidanih površin se lahko spremeni v zelene površine, kar je v mestih zelo iskano. Obrnjene ravne strehe z zazelenitvijo zmanjšajo količino padavinske vode in razbremenjujejo meteorni vodni sistem. Poleg tega obrnjene ravne strehe z zazelenitvijo čistijo in hladijo okoliški zrak v urbanih mestih in izboljšajo bivalno ugodje v objektih, saj poleti preprečujejo pregrevanje, pozimi pa znižujejo toplotne izgube.

POTREBUJETE IZOLACIJO STREHE?

Obrnjena ravna streha z ozelenitvijo je cenovno ugodna in trajna


Cena izdelave ravne strehe z ozelenitvijo je ugodna, saj prihanimo pri stroških vzdrževanja, je energetsko učinkovita in ima zelo dolgo življenjsko dobo. Ravna streha lahko z našo pomočjo postane ekonomična in ekološka zelena površina.