Izolacija fasade - kakšen je namen toplotne izolacije fasade?

Izolacija fasade preprečuje nastanek toplotnih izgub skozi zunanje stene, ki običajno predstavljajo do kar 40% toplotnih izgub določenega objekta. Današnji izolacijski materiali se bistveno spreminjajo od tistih, ki so bili v uporabi pred enim ali dvema desetletjema, kar pomeni, da lahko v sodobnem času objekt popolnoma zanesljivo toplotno zaščitimo tudi s tanjšo plastjo toplotne izolacije fasade. Kljub temu pa se je potrebno pri izdelavi izolacije fasade strogo držati veljavnih predpisov glede debeline izolacije. Kljub temu je bolje, da pri debelini izolacije fasade ne varčujemo, saj lahko v prihodnosti naletimo na številne težave - predvsem na velike toplotne izgube zaradi neustrezno izdelane izolacije. Izbiramo lahko med mnogimi izolacijskimi materiali, ki se med seboj precej razlikujejo, tako po učinkovitosti, kot tudi po ceni.

izolacija fasadeToplotna izolacija fasade - zakaj izolirati tudi fasado?

Toplotna izolacija fasade je potrebna predvsem zaradi preprečevanja toplotnih izgub skozi zunanje stene. Cene goriv iz leta v leto strmo naraščajo. Poleg tega je letna poraba goriva v primeru neizolirane hiše precej višja od letne porabe v izolirani hiši, kar se lahko bistveno pozna tudi na stroških. S toplotno izolacijo fasade se lahko izognemo toplotnim izgubam in zmanjšamo tudi omenjene stroške. Z izolacijo fasade bo letni prihranek goriva večji. Ugoden cenik toplotne izolacije fasade vam nudimo tudi v podjetju Norik.

POTREBUJETE IZOLACIJSKE PLOŠČE?

toplotna izolacija fasade

Izolacija fasade in mehanska zaščita pred vlago

Pri izolaciji fasade običajno pomislimo tudi na pomen fasadnega cokla, ki ga označujemo kot zelo pomemben element hiše, ki prekinja tok vode med hišo in tlemi. Priporoča se tudi izolacija fasadnega cokla in sicer z materiali, ki nase ne vežejo vlage. Za vse dodatne informacije smo na voljo v podjetju Norik, kjer bomo z veseljem poskrbeli za izolacijo na vašem objektu.