Hidroizolacija ravne strehe mora biti opravljena strokovno

Pri ravnih strehah ima hidroizolacija zelo velik pomen. Če hidroizolacija ravne strehe ni izvedena pravilno, strokovno in natančno, pride do zamakanja vode in posledično do uničevanja podlage, ki je ponavadi betonska plošča. Za hidroizolacijo ravne strehe je dobro uporabiti kvalitetne materiale, da se izognemo kakršnikoli nepotrebni sanaciji, ki zagotovo predstavlja velik strošek. Hidroizolacija ravne strehe na klasičen način je položena nad toplotno izolacijo. Vse pogosteje pa se uporablja princip

obrnjene ravne strehe, pri kateri je hidroizolacija nameščena pod toplotno izolacijo. Ta način je za samo hidroizolacijo boljši, ker je hidroizolacija zaščitena pred vremenskimi vplivi in mehanskimi poškodbami. Na naši spletni strani si lahko ogledate detajle ravne strehe. Ravne strehe morajo imeti tudi parno zaporo, katera preprečuje navlaženje toplotne izolacije in mehurjenje hidroizolacije. Hidroizolacija ravne strehe je lahko narejena z različnimi materiali, najpogosteje uporabljeni so bitumenskimi trakovi.

izolacija ravne streheMaterial za izolacijo srehe Styrodur

Streha je optimalno izolirana, če je izolirana na zunanji in notranji strani

Izolacija strehe z notranje strani s Styrodurom je zelo ekonomična in lahka za namestitev. Pri mansardnih stanovanjih je izolacija podstrehe prav tako pomembna kot hidroizolacija strehe. Styrodur je trda ekstrudirana polistirenska pena, ki je odličen toplotni izolacijski material. Poraba energije za ogrevanje in hlajenje doma se z uporabo Styrodurja znantno zmanjša. Njegove glavne značilnosti so odlična izolativnost, visoka tlačna trdnost in minimalno vpijanje vlage. Zato je primeren za izolacijo na zunanjih in notranjih površinah. Styrodur je izdelan v velikih ploščah, ki so enostavne za polaganje saj so lahke in enostavne za prilagajanje.

Izbira izolacijskih materialov vpliva na ceno izvedbe celotnega projekta izolacije

 Cena izolacije strehe se razlikuje od uporabljenih materialov in same izvedbe dela. Če za izolacijo strehe ali podstrehe izberete kvalitetnejše materiale, se vam bo investicija hitreje povrnila saj boste prihranili občutno več pri ogrevanju in hlajenju hiše. Styrodur pripomore k boljšemu bivalnemu ugodju in ščiti gradbeno konstrukcijo pred temperaturnimi nihanji. S tem podaljša živjenjsko dobo objektu.