Pločevinasta fasada dopušča številne inovativne oblikovalske rešitve

Prednosti kovinskih fasad


Pločevinaste in kovinske fasadeZa pločevinaste oz. kovinske fasade se dandanes odloča vse večje število trgovskih verig in lastnikov industrijskih objektov, hkrati pa tudi bolnišnice, šole in drugi javni objekti. Razloge za priljubljenost kovinskih fasad gre iskati v številnih prednostih, ki jih nudijo. Kovinska fasada objekt varuje pred UV žarki, kislim dežjem, industrijskim onesnaževanjem, neugodnimi vremenskimi razmerami in ostalimi zunanjimi vplivi. Moč in trdnost kovinske fasade sta pravzaprav izjemni glede na majhno težo materiala. Montaža pločevine je hitra in enostavna, saj material omogoča lahko rezanje, vrtanje in spajanje. Pločevinaste fasade se lahko pritrjujejo s pomočjo posebnih zatičnih držal, rezultat tega pa je fasada brez vidnih vijakov, izvrtanih lukenj ali prebojev. Tovrstno pritrjevanje omogoča tudi krčenje in raztezanje materiala (do katerega pride zaradi temperaturnih razlik) povsem brez neprijetnih posledic.

KOVINSKE FASADE ZARADI PREDNOSTI VEDNO BOLJ PRILJUBLJENE


Pločevinasta fasada je primerna za zunanjo in notranjo uporabo, tako pri novogradnjah kot tudi pri adaptiranih objektih. Eden izmed najpomembnejših razlogov za priljubljenost kovinskih fasad pa je zagotovo širok spekter možnih barv in oblik fasade. Sodobnim objektom namreč pristajajo atraktivne in barvite oblikovalske rešitve, drznost barv in oblik pa bi bilo nemogoče poustvariti s tradicionalnimi fasadnimi ometi.


Trapezna pločevina kot zaključna strešna kritina ali podkonstrukcijska pločevina


Trapezna pločevina, ki se pogosto uporablja kot kritina ali kot nosilna podkonstrukcijska pločevina, je izredno trpežna in enostavna za vzdrževanje. Pločevinasto fasado lahko namreč očistimo že samo z vodo in milnico. Trapezna pločevina je obojestransko zaščitena proti koroziji ter enostransko barvana z barvami iz RAL-lestvice. Za izboljšanje akustičnih lastnosti podkonstrukcijske pločevine je le-ta lahko dobavljiva tudi v perforirani obliki.


Trapezna pločevina - cenik


Več informacij o trapezni pločevini in kovinskih fasadah lahko dobite na naši spletni strani, za konkretne cenovne ponudbe pa nas kontaktirajte na info@norik.si. Z veseljem vam bomo svetovali pri izbiri prave pločevinaste fasade za vašo konkretno situacijo.

Norik d.o.o. | Pločevinasta oz. kovinska fasada se čudovito poda sodobnim objektom - povezave na našo stran: