Pošlji povpraševanje

Izolacija fasade - kdaj se lotiti toplotne izolacije?

Izolacije fasade se lahko lotimo takrat, kadar opazimo, da je fasada že precej dotrajana in je potrebna obnove. Najboljši čas za to pa je pomlad, saj se lahko v tem letnem času izognemo nestanovitnemu vremenu. Pri izdelavi izolacije fasade se lahko odločimo za različne toplotnoizolacijske materiale, vendar pa moramo biti pozorni predvsem na debelino izolacije fasade. Z debelino 15 centimetrov lahko že v prvem letu po izdelavi toplotne izolacije fasade pri ogrevanju hiše prihranimo kar 30% stroškov. Omeniti je potrebno, da dandanes številne fasade obnavljamo prav zaradi slabe izolacije, saj so se izolacijski materiali pred 10 ali 20 leti precej razlikovali od tistih materialov, ki jih uporabljamo danes. Za primerjavo - v preteklosti so se uporabljali materiali z debelino 5 centimetrov.

kako delbela izolacija za kletToplotna izolacija fasade


Toplotna izolacija fasade nekoč in danes

Kot smo v sodobnem času dosegli napredek na različnih področjih, je napredek opazen tudi pri izdelavi toplotne izolacije fasade. Le-ta se namreč bistveno razlikuje od tistih iz preteklosti. Razlike so opazne predvsem v večji debelini izolacijskega materiala in v izbiri samega materiala, ki je bolj vzdržljiv in učinkovit, zaradi česar nam omogoča tudi prihranek pri ogrevanju. Pri izolaciji fasade se danes držimo pravila, da pri izbiri debeline raje ne varčujemo in tako izberemo optimalno debelino med 20 in 25 centimetri. Ugodno ceno fasade z izolacijo vam nudimo tudi v podjetju Norik.

VEČ O IZOLACIJSKIH PLOŠČAH

Izolacija fasade in investicija vanjo

Izolacija fasade običajno predstavlja precej veliko investicijo, vendar pa nam dobro izdelana izolacija fasade služi vrsto let, v vsem tem času pa nam pomaga tudi pri zmanjševanju stroškov ogrevanja. Ugoden cenik toplotne izolacije fasade vam nudimo tudi v podjetju Norik, v katerem se med drugim ukvarjamo s trženjem in zastopstvom gradbenih materialov.