Zelene strehe, izdelane v Sloveniji - cena investicije, ki vas bo prepričala!

Zelene strehe, ki so poznane danes, so sestavljene iz ustreznih naravnih in industrijskih komponent in so relativno nov izdelek na trgu. Sama tradicija izdelave oziroma gradnje zelenih streh pa je zelo dolga. V zadnjih letih je opaziti porast zanimanja za zelene strehe. K temu je zagotovo pripomogla tudi vse večja ekološka ozaveščenost ljudi, ki se predvsem v mestih odločajo za postavitev zelenih streh, s čimer izboljšujejo mikroklimo okolja, izboljšajo pa tudi svoje bivalno udobje. Izdelava zelene strehe mora biti dobro premišljana in kakovostna, vključevati mora tudi učinkovito hidroizolacijo in toplotno izolacijo. Zelene strehe v Sloveniji lahko tako vidimo tako v velikih mestih kot tudi na podeželju. V podjetju Norik d. o. o. tržimo in proizvajamo ekstenzivne zelene strehe Xeroflor, ki so lahke in ne potrebujejo vzdrževanja ter košnje. Zaradi majhne površinske teže je to edina zazelenitev, ki omogoča tudi izvedbo ozelenitve na strehah z lahko podkonstrukcijo. Investicija v kakovostno izvedbo zelene strehe je investicija v zdravo in udobno bivalno okolje in klimo, ne glede na ceno. Zato se pri odločitvi za izvajalca osredotočite predvsem na kvaliteto!

Zelena streha ugodno

Izdelava zelene strehe - kolikšna je cena?

Ekstenzivna zazelenitev Xeroflor se proizvaja v številnih državah. Zaradi želje, da se ekstenzivna zazelenitev Xeroflor proizvaja in vzgaja v okolju, kjer bo uporabljena, pa tudi zaradi vse večjega povpraševanja po tovrstni zazelenitvi, smo se v podjetju Norik d.o.o., ki je licenčni partner in ekskluzivni zastopnik zazelenitev Xeroflor od leta 2007, odločili za proizvodnjo zelenih streh v domačem okolju. Tako je ekstenzivna zazelenitev Xeroflor domačega izvora stalno in takoj na razpolago v poljubnih želenih količinah. Glede na prostor, ki ga imate na razpolago za zeleno streho, pripravimo načrt izdelave. Cena zelene strehe je odvisna od nekaterih dejavnikov, med drugim tudi od površine strehe, tipa strešne konstrukcije in podobno. Vendar pa na ceno ne bi smeli gledati zgolj kot na številko in strošek. Imejte v mislih, da je investicija v zeleno streho investicija v prihodnost.

ZELENE RAVNE STREHE SLOVENIJI

Kaj je zazelenitev Xeroflor?

Xeroflor je predhodno vzgojena preproga zazelenitve, ki omogoča, da je streha zelena v trenutku, ko je preproga položena na streho. Zaradi svoje majhne teže je to edina zazelenitev, ki omogoča ozelenitev streh z lahko podkonstrukcijo. Ne glede na to, da gre za zazeenitev, ki omogoča hitro in enostavno izvedbo, je potrebno poskrbeti za vse plasti zelene strehe, vključno s toplotno izolacijo in hidroizolacijo zelene strehe. Zazelenitev Xeroflor prinaša strehi in uporabnikom številne prednosti, med drugim ščiti hidroizolacijo pred neposrednimi mehanskimi in vremenskimi vplivi ter na nak način podaljša življenjsko dobo strehe, poveča požarno in zvočno zaščito objekta in izboljša bivalno udobje v objektu. Pomembna prednost je tudi, da čisti in hladi okoliški zrak in preprečuje pregrevanje betonskih naselij, kar je izredno pomembno za bivanje v urbanih naseljih. Prav tako pa poskrbi za akumulacijo vode in razbremenitev sistema odvodnjavanja meteornih voda.

Zelene strehe v Sloveniji - več kot le estetski izgled

Vse večja ekološka osveščenost, večje bivanjsko udobje, narave in estetski izgled - vse to so razlogi, da so zelene strehe tudi pri nas izjemno priljubljene. Sistem ekstenzivne zazelenitve Xeroflor omogoča hitro, enostavno in lahko izvedbo ozelenitve nadstreškov in streh. Vegetacijska preproga kot zadnji sloj sestave strehe zagotavlja odlično rast rastlin brez vzdrževanja in dodatnih del. Z zazelenitvijo Xeroflor lahko veliko pridobite, saj boste vašo streho zaščitili pred UV sevanjem, točo in ostalimi neugodnimi vremenskimi pojavi, temperaturnimi obremenitvami itd. Izboljšali boste tudi toplotno izolativnost konstrukcije in na ta način povečali tudi bivanjsko udobje.

Cena ravna zelena streha

Okolju in uporabniku prijazna rešitev

Predhodno vzgojena »preproga« zazelenitve zagotavlja odlične pogoje za rast rastlin na strehi od trenutka, ko smo jo položili, brez dodatnih del in vzdrževanja. Smo ekstenzivna “preproga” Xeroflor od samega začetka zagotavlja trajno zaščito strehe, dodatno izolacijo, varovanje narave, varovanje ozračja ter izboljšanje klime in ugodja. Zazelenitev Xeroflor je zato enostavna, ekološka, ekonomična in okolju prijazna rešitev zazelenitve strešnih površin, ne glede na ceno zelene strehe!