Zelena streha ščiti in podaljšuje dobo strešne hidroizolacije

Zelena streha je izraz, ki se uporablja za obrnjeno ravno streho z zazelenitvijo. V našem podjetju ustvarjamo zelene strehe s pomočjo vnaprej pripravljenih preprog Xeroflor, ki imajo številne prednosti. Naša zazelenitvena preproga Xeroflor ima zelo majhno težo kar omogoča ozelenitev streh z lahko podkonstrukcijo. Za ozelenitvene preproge Xeroflor je izbrano rastlinje, ki je vzgojeno v istem okolju, v katerem bo zelena streha živela. Tako je aklimatizacijska doba zazelenitvene preproge Xeroflor zelo kratka kar pomeni, da zelo hitro zaživi v novem okolju. Svoj končni izgled dobi zelena streha v nekaj mesecih. Preden se položi zazelenitvena preproga Xeroflor je potrebno streho dobro izolirati. Izvedena mora biti kvalitetna hidroizolacija in toplotna izolacija. Hidroizolacija je nameščena pod toplotno izolacijo, katera ji daje zaščito pred vremenskimi vplivi in mehanskimi poškodbami. Na obe izolaciji se položi tudi prodec, ki ima drenažno in obtežitveno nalogo. Na koncu se na prodec položi še poseben filc, ki deluje kot akumulator vode in na ta način zagotavlja vlago zazelenitveni preprogi tudi v sušnih mesecih.

zelena streha detajlzelene strehe

Zelena streha je še posebej primerna za ozelenitev objektov v urbanih mestih

Ozelenitvene preproge Xeroflor so še posebej priporočljive v urbanih mestih, kjer zelena ravna streha čisti in hladi okoliški zrak in tako zmanjšuje pregrevanje betona. Zazelnitvena preproga Xeroflor nudi odlično požarno in zvočno izolacijo objekta. Izboljšuje tudi kvaliteto bivanja, saj poleti preprečuje sergrevanje strehe, pozimi pa zmanjšuje toplotne izgube. Zazelenitvena preproga Xeroflor ima sposobnost akumulacije padavin in tako razbremenjuje sistem odvodnjavanja meteronih voda.

Zazelenitvena preproga je cenovno in ekološko gledano dobra naložba

Cena zelene strehe je dolgoročno gledano ugodna, ker je zelo ekonomična in ekološka. Vzdrževalni stroški so minimalni, enkrat letno je potrebno gnojenje Xeroflor preproge. V primeru dolgih sušnih obdobij, je priporočljivo da se zazelenitvena preproga Xeroflor na ravni strehi minimalno navlaži. Zazelenitvena preproga Xeroflor ima zelo dolgo življenjsko dobo. Detajli zelene strehe so prikazani na naši spletni strani.