Polikarbonatni rastlinjaki omogočajo smele vrtnarske podvige

Rastlinjaki nam prinašajo obilje zelenja tudi v času, ko narava še počiva in nas obdajata sivina in hlad. V vrtnih rastlinjakih pa se takrat vse razcveta, brsti in rodi. Kdo si zgodaj spomladi ne zaželi sveže sočne solate, pobrane prav ta hip? In svojih pridelkov kar čez vso zimo? Ali pa dišečih citrusov na dosegu roke? In čudovitih rastlin z eksotičnimi cvetovi? Vse prednosti vrtnih rastlinjakov poznamo že od srednjega veka, ampak do modernih časov so imele rastlinjake samo hiše bogatašev, drugi so o njihovih dobrobitih in prednostih lahko samo sanjali. Danes so lahko izpolnitev sanj prav vsakega, da le ima dovolj prostora za lasten rastlinjak za vrt. Materiali za rastlinjake so se spremenili, nadgradili, tako da so postali rastlinjaki dostopnejši, varnejši in enostavnejši za postavitev in uporabo. Podjetje MS Viscom izdeluje polikarbonatne rastlinjake, ki bodo prinesli oazo zelenja in sonca na vsak vrt.

rastlinjak za vrt

Zakaj so rastlinjaki iz polikarbonata pravi hit?   

Rastlinjaki so bili še do nedavna stekleni in veljalo je, da je to najboljši material zanje, saj je prosojno in prepušča svetlobo, nujno za rast rastlin, po drugi strani pa je toliko izolativno, da zadrži toploto sonca še za čas, ko se temperature nevarno spustijo tako nizko, da bi rastlinam tudi v vrtnem rastlinjaku lahko škodile. Plastični paneli so prav tako prosojni, a je njihova življenjska doba kratka, saj niso dovolj trdni in odporni na UV-žarke. Sijajna zamenjava tako za steklo kot za plastiko so polikarbotnatne plošče. Polikarbonatni rastlinjaki imajo veliko prednosti pred steklenimi. Polikarbonatne plošče so veliko lažje od steklenih, so trpežne, tako kot steklo odporne na UV-žarke in na vremenske neprilike, največja prednost pa je njihova udarna trdnost. Rastlinjaki iz polikarbonata so prav zato veliko varnejši od steklenih, saj zdržijo velike pritiske, pri tem pa polikarbonatne plošče ne počijo in se ne zdrobijo. Tu pa se prednosti rastlinjakov iz polikarbonata še ne končajo – zagotavljajo namreč odlično toplotno izolacijo in so zelo praktični in dostopni prav vsakomur, saj jih lahko na domačem vrtu sami sestavimo in postavimo, njihov videz pa je estetski in preprosto lep.

Rastlinjak Hybrid navdušuje s praktičnostjo in vsestranskostjo

Trpežen rastlinjak Hybrid je eden od dveh tipov rastlinjakov, ki ju izdeluje podjetje MS Viscom. Vrtni rastlinjak Hybrid je idealna izbira za vse, ki želijo zagotoviti svojim rastlinam kar najboljše razmere za rast. Ta rastlinjak iz polikarbonata prepušča ravno pravo količino svetlobe za optimalno rast rastlin, polikarbonatne plošče pa s svojo odlično izolativnostjo in s posebnim, tako rekoč neuničljivim polikarbonatnim premazom poskrbijo za to, da imajo rastline najboljši temperaturni razpon, da lahko uspevajo. Streha vrtnega rastlinjaka Hybrid je iz dvoslojnih polikarbonatnih plošč, ki blokirajo premočno sončno sevanje, stene pa iz prozornih polnih polikarbonatnih plošč. Vse plošče na rastlinjaku so odporne proti UV-sevanju, proti pokanju in drobljenju. Okvir je izdelan iz aluminija, za dodatno trdnost je okrepljen z galvaniziranim jeklom. Praktično je, da imajo vrata zaskočnik, tako da so lahko stalno priprta, kar omogoča dodatno uravnavanje temperature v rastlinjaku. Če so vrata zaprta, zagotavljajo možnost zaklepanja. Praktičnost tega rastlinjaka zaokroža še ena odlika: žlebovi, po katerih se deževnica steka v za to določeno mesto in jo lahko znova uporabimo. Ta polikarbonatni rastlinjak je na voljo v različnih velikostih, okvir pa je lahko v zeleni ali srebrni barvi. S priloženo opremo in po navodilih lahko ta rastlinjak postavimo sami. Kakovostni materiali in vrhunska izdelava zagotavljajo pet let garancije.

rastlinjak iz polikarbonata

Rastlinjak Glory ponuja razkošje z dodano vrednostjo     

Pri rastlinjaku Glory je vsak element izdelan prestižno, material je vrhunski in delovanje vključuje napredno in izpopolnjeno tehniko. S tem rastlinjakom za vrt iz polikarbonata je vrtnarjenje pravi užitek moderne dobe. O njegovi kvaliteti pove že vse dejstvo, da zanj podjetje MS Viscom zagotavlja kar 10 let garancije. Okvir je pri tem drugem tipu rastlinjaka še trpežnejši kot pri prvem, tako da še odločneje kljubuje toči in raznim udarcem. Dvoslojne polikarbonatne plošče debeline 10 mm odlično izolirajo, so tako rekoč neuničljive in popolnoma zaščitene pred UV-žarki. Rastlinjak Glory je zelo prostoren in visok, ima širok vhod za udobno delo in prenašanje orodja, osnovna velikost pa se lahko modularno podaljšuje do želene dolžine. Tudi sneg temu rastlinjaku ne bo prišel do živega, saj je naklon strehe temu posebej prilagojen. Zdaj pa še k posebnim dodatkom, ki še nadgrajujejo uporabnost tega rastlinjaka: ima strešna okna in stransko okno za optimalno vzdrževanje temperature, poseben sistem za oporo v zemlji, ščetkast trak na spodnjem delu vrat kot posebno zaščito pred vdorom hlada, možnost zbiranja deževnice in vratni zaskočnik. Poezija za ušesa je to, da ta polikarbonatni rastlinjak ne potrebuje vzdrževanja in da lahko sistem pametnih drsnih plošč, iz katerih je sestavljen, hitro in enostavno postavimo sami. MS Viscom je z obema rastlinjakoma vsem, ki se navdušujejo nad celoletnim vrtnarjenjem, dal vse orodje v roke za uspeh in užitek pri delu z rastlinami.         

vrtni rastlinjak