Lesene brunarice - hiše iz brun predstavljajo enega najbolj zdravih načinov bivanja

Lesene brunarice so lepe, zdravju prijazne, cenovno ugodne in naravne. Les je zaradi svojih izrednih lastnosti že tisočletja najbolj priljubljen in učinkovit gradbeni material. Zagotavlja izvrstno zvočno in toplotno izolacijo, kar pripomore k naravni termoregulaciji. Lesene brunarice so potresno in požarno varne in imajo dolgo življenjsko dobo, saj kakovost lesa kot gradbenega materiala z leti le narašča. Lesene brunarice nudijo zdravo okolje v sožitju z naravo, vonj lesa pa daje občutek domačnosti in topline.


Danes se vse več ljudi zaveda, da hiše iz lesa zagotavljajo enega najbolj zdravih načinov bivanja. Naravni ekološki materiali vzdržujejo zdravo klimo in vplivajo tako na fizično zdravje kot tudi na psihično počutje posameznika. Les s svojim vonjem, barvo in strukturo daje domu občutek domačnosti in topline ter vez z naravo. Pozitivna energija, ki jo izžareva les, nam vliva nov zagon in življenjsko energijo, kar je pri današnjem tempu življenja še kako pomembno.

MONTAŽNE HIŠE IN BRUNARICE IZ HLODOV NA KLJUČ


Les je trajen in prilagodljiv material, ki je živ in ki diha, hkrati pa je odličen toplotni in zvočni izolator. Velike lesne površine delujejo kot filtri in zagotavljajo kakovosten, primerno vlažen in čist zrak v notranjosti. Stalno prezračevanje pa preprečuje razvoj različnih bakterij in plesni, ki bi se sicer razvile na vlažnih površinah.


Skupaj z ostalimi, skrbno izbranimi naravnimi materiali je izdelava brunarice energijsko varčna, njena gradnja pa ne obremenjuje narave. Uporaba ekološko neoporečnih materialov in krajši čas gradnje so lahko vzrok, da so cene lesenih hiš ali brunaric v primerjavi z zidanimi ali montažnimi hišami nižje.

Izdelava lesene brunarice popolnoma prilagojena naročniku

Lesene brunarice Javušnik so izdelane iz kakovostnih hlodov slovenskega lesa, ki odgovarja vsem pridpisanim gradbenim zahtevam. Skrbno izbran suh les je predpogoj za stabilno konstrukcijo. Lesena gradnja je popolnoma prilagojena posamezniku, torej vašim željam in načrtom lesenih hiš. Če načrta nimate, si lahko v naši ponudbi ogledate tipske načrte za brunarice iz hlodov. Tistim z nekaj znanja in volje do lastne udeležbe pri nastajanju novega doma ponujamo možnost postavitve bivalne lesene brunarice v fazi konstrukcije, za tiste, ki jim je dan prekratek, pa je na voljo izdelava brunarice na ključ.

prodaja lesenih brunaric

Lesena gradnja z notranjo ali zunanjo izolacijo

Pri gradnji z zunanjo izolacijo so izolirane zunanje stene lesene brunarice. Bruna so vidna v večjem delu notranjosti. Zunanjost lesene brunarice je tako izdelana kot lesena fasada ali pa se ta zaključi s klasičnim ometom. Lesena gradnja z notranjo izolacijo pa pomeni, da so bruna kot osnovni konstrukcijski element obenem tudi zunanji fasadni sloj lesene brunarice. Bruna, ki so v vogalih vezana s klasično, tradicionalno križno vezjo, dajejo hiši domač in topel videz. Zunanje stene so na notranji strani dodatno toplotno izolirane, pri čemer je vrsta in debelina izolacije odvisna od želja in potreb uporabnika. Notranje obloge iz lesa ali mavčno oblogo pa lahko poljubno izbirate za vsak prostor posebej.

Izdelava lesene brunarice - cena primerljiva s ceno zidane hiše

Če ceno lesene gradnje primerjamo z zidano ali montažno gradnjo, ugotovimo, da je primerljiva. Če upoštevamo kakovost lesenih hiš, pa je cena v nekaterih primerih lahko celo nižja. Gre predvsem za detajle, bolj kakovostne materiale ter za nizko porabo energije. Lesene brunarice iz hlodov so namreč energetsko varčne hiše. Občuten prihranek energije zagotavljajo skrbno izbrani materiali. Ker je gradnja in izdelava lesene brunarice hitra, prihranimo tako pri denarju kot pri času.

Na končni izračun cene lesenih hiš vplivajo predvsem oblika hiše, uporaba materialov in gradbena faza. Lesene brunarice si lahko ogledate na naši spletni strani, kjer vam je na ogled tudi cenik. Ta vas bo tudi prepričal, da prodaja brunaric še nikoli ni bila tako ugodna.

načrt izdelave brunarice