Pri prelivnih bazenih voda iz bazena odteka skozi prelivne kanale, pri skimerskih pa s pomočjo skimerjev

Zunanji prelivni bazeniPri bazenih je zelo pomembna filtracija bazenske vode, ki služi odstranjevanju umazanih delcev iz bazenske vode. Za filtracijo se zajema vodo na gladini bazena. Zajem vode pa lahko poteka na dva načina: preko skimerja ali preko prelivnega roba. Skimerji so točkovni elementi, ki so nameščeni na rob vodne gladine. Z vodne površine zajemajo vodo, ki teče skozi filtrirni sistem, pri tem pa posnamejo tudi vso plavajočo nesnago na vodi. En skimer zadostuje za manjše bazene, glede na obliko in velikost bazena, hitrost filtracije in količino vode v bazenu pa se lahko odločimo tudi za več skimerjev. Zaradi takšnega načina čiščenja je voda v skimerskem bazenu nižja za približno 10 centimetrov. Pri prelivnem bazenu pa nivo vode sega do roba bazena, preko katerega potem voda odteka v prelivni kanal in nato v poseben kompenzacijski bazen. Iz kompenzacijskega bazena voda odteka v strojnico, kjer je nameščen filter, ki prečiščeno vodo vrne nazaj v bazen. Prelivni bazen lahko ima več različnih vrst prelivnih kanalov – prelivni kanal je lahko nameščen v celotnem obsegu bazena ali pa le na eni stranici. Lahko je viden in pokrit z rešetko ali pa skrit. Prelivni bazeni so navadno dražji od skimerskih bazenov.


Prelivni bazen – prestiž za izbrane okuse: notranji in zunanji prelivni bazen

Prelivni bazen, ne glede na to ali je notranji ali zunanji, v glavnem odlikuje enkratna optika, saj je gladina vode v višini roba bazena. Valovi, ki jih sprožimo med plavanjem, se ne odbijajo od sten bazena, zato je plavanje prijetnejše. Popolna hidravlika omogoča čiščenje vode po celotnem obsegu bazena, zato je voda čistejša. Ker voda kroži tudi vertikalno, je manj umazanije tudi na tleh.


Prelivni bazeni – različne tehnologije izvedbe in optika

Prelivni bazen v enem kosu pomeni, da je bazenska školjka predizdelana in dimenzija omejena. Postavitev takšnega bazena pa je hitra in enostavna. Pri individualni izvedbi prelivnega bazena so upoštevajo želje stranke, zato je takšen prelivni bazen neomejenih oblik in želja. V ponudbi imamo Ema prelivni bazen v klasični izvedbi z belo ali barvno rešetko po celotnem obodu bazena ali pa prelivni bazen z enostranskim prelivom. Nudimo tudi bazen s prelivnim robom v inox izvedbi ter prelivni rob iz kamna.

Za še več podrobnosti pa obiščite našo spletno stran! Nudimo tudi PVC bazene!

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
EMA d.o.o.
Naslov
Stara cesta 20
2311 Hoče
Spletna stran
E-pošta
02 604 04 55
051 685 441
Strani v ostalih jezikih
Seznam fraz
prelivni bazeni, ema prelivni bazeni, notranji bazeni, zunanji bazeni
ZEMLJEVID