Pošlji povpraševanje

3 vodne atrakcije, s katerimi najlažje popestrimo bazen in zunanji prostor


Vodne atrakcije so pomemben oblikovni element, ki bazen ter zunanji prostor naredijo svojevrsten, prijeten in čudovit. Ker njihovi različni poudarki prispevajo k estetsko dovršeni zunanjosti, so nepogrešljiv dodatek pri vgradnji bazena. Na trgu je veliko možnosti, s pomočjo katerih bazen popestrite, optimizirate in prilagodite svojemu življenjskemu slogu.

Mnogi si želijo le edinstvenega zunanjega prostora, drugi vodne zabave in tretji male zelene oaze v mestnem vrvežu. Vse te vodne atrakcije bodo popestrile bazen.

Vodne atrakcije

Je vaš cilj izgradnja klasičnega bazena, ki ga boste uporabljali podnevi in zvečer? Potem dobro razmislite o tem, kakšna bo osvetlitev bazena. Si želite blagodejnega sproščanja? Pravo rešitev boste našli v vodni masaži. Se rekreativno ukvarjate s plavanjem? Izberite protitočno napravo, s katero boste vsak dan premagovali nove izzive.

Vodne atrakcije pripomorejo k personalizaciji bazena, njihove funkcije pa zagotavljajo brezskrbno razvajanje. Kljub temu, da lahko nekatere elemente namestimo naknadno, je večino dodatne opreme za bazen dobro načrtovati že pred samo vgradnjo.


Priljubljene vodne atrakcije ter njihov vpliv na okolje in zdravje posameznika

Vodne atrakcije so ena izmed najpogostejših rešitev za popestritev okolice, še posebej, če je njena osrednja točka bazen. Zunanji prostori z bazeni predstavljajo sodobne oaze, kjer se posameznik lahko odpočije od napornega vsakdanjika, sprosti ter “napolni baterije” za nov dan. Med najbolj priljubljenimi vodnimi atrakcijami, ki spremenijo dvorišče z bazenom v mini oazo, so:

  1. Osvetlitev bazena

Osvetlitev bazena ne spremeni le okolja, temveč omogoča, da poudarite pomembnejše arhitekturne elemente in vodne atrakcije. Uživajte v prvovrstnem doživetju, ki ga ustvarjajo barvne optične točkovne osvetlitve v vodni zavesi, bela svetloba ali barvne LED žarnice, ki samodejno menjujejo barvo. Prava osvetlitev bo dvignila razpoloženje, ustvarila domač ambient, ob tem pa poskrbela za dodatno varnost pri nočnem plavanju.

Osvetlitev bazena

  1. Masažne šobe

Po dolgem delovnemu dnevu prija vodna masaža. Sproščujoče ugodje prinaša mnoge zdravstvene koristi, saj masaža blagodejno učinkuje na razbolele mišice, izboljša prekrvavitev, lajša bolečine in odpravlja stres. Med najbolj zanimive se uvrščajo biserne masaže, ki so vgrajene na klopi ter stenska vodna masaža, ki s tremi šobami nudi vodno-zračne užitke.

vodna masaža

  1. Slapovi in vodne zavese

Slap za bazen je fantastična ideja za popestritev okolice doma. V naravi vodne atrakcije nenehno privabljajo obiskovalce, ki se pomirjajo ob zvokih ter uživajo ob pogledu na tekočo vodo. Takšen trenutek, ko se zazdi, da se svet ustavi, lahko sedaj prenesete v svoj zunanji prostor. Slap za bazen je pomemben estetski element, ki bazen neovirano poveže z naravo. Škodi pa ne tudi dejstvo, da je izjemen masažni pripomoček, ki odpravlja posledice stresa in napetosti v mišicah.

slap za bazen