Prevajalec za najrazličnejša besedila, tudi sodna

Prevajalec ni vsakdo, ki govori tuj jezik. Morda je za vsakodnevno komunikacijo in sporočila to dovolj, a pri zahtevnejših projektih morate za osebni in poslovni ugled poskrbeti s profesionalnim prevajalcem. Lahko gre za enostavno prevajanje besedila ali pa za zelo zahtevno prevajanje pogodb - v prevajalski agenciji AdriatIQa poskrbimo za najrazličnejše strokovne naloge s svojo mrežo izjemnih jezikoslovcev in naravnih govorcev, ki obvladajo primerno besedoslovje in slovnico več kot 30 tujih jezikov. Posebna naloga je tudi sodno prevajanje. Za Ljubljano in druga slovenska mesta vam zagotovimo izkušenega sodnega prevajalca za vaše pravno varstvo.

S prevajalcem do sodnega prevoda

Prevajanje besedil po najvišjih standardih

Prevod besedila zahteva odlično znanje tako originalnega kot tujega jezika. Za ohranjanje pravega pomena je treba poznati različne specifike dotičnega jezika, prav tako pa poskrbeti, da se bralcu čim bolj razumljivo približamo. Naši izkušeni prevajalci obvladajo tudi strokovno izrazoslovje iz različnih področij. Preden vam prevod predamo, pa ga skrbno pregleda še lektor, ki poskrbi, da je prevod besedila jezikovno neoporečen.

Naš cilj je, da čim bolj upoštevamo vaše želje, vam prevajanje besedila uredimo v najhitrejšem možnem času in po najvišjih standardih. Smo nosilci več certifikatov in poslujemo v skladu z evropskimi standardi. Pri nas lahko računate na popolno varnost zaupnih podatkov, poleg tega pa ravnamo tudi odgovorno do okolja. V 20 letih delovanja smo razvili utečen sistem dela, da lahko v vsakem trenutku sledimo zastavljenim standardom in najnovejšim trendom. Z vami bomo dobro sodelovali na vsakem koraku.

Več o prevajanju besedila

Prevajanje poslovnih in osebnih pogodb

Prevajanje pogodb je zahtevno in odgovorno delo, ki se ga splača zaupati najboljši. Samo izkušeni prevajalec se bo takšnega prevoda znal lotiti na pravi način. Pri pogodbah je še posebeno pomembna natančnost, poznavanje strokovnih izrazov in pa prav tako zavedanje kulturnih razlik med izvornim in ciljnim jezikom. Za ustrezno prevajanje pogodb so nujne vse te komponente. Skrbno se bomo pripravili na projekt, vam dodelili izkušene prevajalce in se zavezali časovnemu roku. Z nami sodelujejo številna manjša in večja podjetja, ki so nas že prepoznala kot ustreznega partnerja za prevajanje besedil, čas je, da v stik z nami stopite tudi vi. Pri prvem naročilu vam priznamo še poseben popust.

Prevajanje besedil Adriatiqa

Sodno prevajanje v Ljubljani

Sodni prevodi so med našimi najpogostejšimi storitvami. Sodelujemo s sodnimi tolmači za več kot 30 jezikov, tako da vam brez težav uredimo vrhunsko sodno prevajanje v Ljubljani. Prevajalec poskrbi za sodno overjen, uradni prevod dokumenta, za katerega je tudi civilnopravno odgovoren. Sodni prevod je tiskan dokument, sestavljen iz izvirnika in prevoda. Opremljen mora biti tudi z žigom. Tako urejeni dokumenti se v tujini prepoznajo kot originalni dokumenti ter jih lahko uporabljate na sodiščih in uradih. Vedno jamčimo za resničnost in kakovost prevoda. Pri oddaji naročila za sodno prevajanje nam predajte izvirnik ali pa notarsko overjeno kopijo. Nazaj dobite original in prevod, ki bosta preluknjana in zvezana s tribarvno vrvico, kot velevajo pravila. Pri nas se lahko pozanimate tudi o sodnih tolmačih za naroke, ki simultano ali konsekutivno prevajajo. Poznamo znakovno tolmačenje, ki ga uporabljajo gluhonemi, tako da vam lahko pomagamo tudi na tem področju.

Več o sodnem prevajanju v Ljubljani

Obljuba kakovosti pri vsakršnem naročilu

Zagotavljamo široko paleto storitev, od prevodov besedil do pravnih prevodov, finančnih prevodov, prevajanje spletnih strani, letnih poročil, lokalizacijo mobilnih aplikacij. Na našem spisku je veliko strokovnih področij: medicina, avtomobilska industrija, javna uprava, sodstvo, pravo. Tudi tehnično zelo specifična besedila niso ovira, saj smo oblikovali ekipo prevajalcev, ki zmorejo praktično vse. Prevod besedila se običajno zaračunava po straneh, pri čemer velja, da ima ena stran 1500 znakov brez presledkov oziroma 250 besed. Posredujete nam lahko dokumente v različnih formatih. Obiščite našo poslovalnico in se prepričajte o pestrosti naših prevajalskih storitev. Z veseljem poskrbimo za vse vaše želje in vam zagotovimo najboljše prevajanje besedila.