Linearna vodila in izdelki linearne tehnike (ležaji, kroglične puše)

Linearna vodila imajo pri načrtovanju linearnega sistema gibanja pomembno vlogo, saj izbira napačnega sistema linearnih vodil lahko predstavlja velik strošek in slabše delovanje stroja. V podjetju Tuli d. o. o., družinskem podjetju, ki se ukvarja z distribucijo ležajev, skodeličnih ležajev, linearne tehnike in alu profilne tehnike različnih proizvajalcev, lahko nabavite kakovostna linearna vodila in ostale proizvode linearne tehnike (linearni ležali oziroma linearne puše, linearne kroglične puše itd.) po zelo ugodni ceni. Imamo veliko znanja in izkušenj, zato vam lahko pri izbiri tudi ustrezno in strokovno svetujemo. Našo ponudbo linearnih vodil in ostale linearne tehnike si lahko ogledate na naši spletni strani. Za vsa vaša vprašanja pa smo vam na voljo preko telefonske številke 01 25 72 484 ali pa preko spletnega obrazca.

Linearna tehnika: prodajni program

Ponujamo vam širok izbor linearne tehnike, ki vključuje več vrst linearnih vodil in sistemov linearnega vodenja, kroglična in trapezna vretena, linearne module in aktuatorje, teleskopska vodila, vodila za velike obremenitve in še in še. Naša ponudba linearne tehnike zajema:

  • Linearne puše / linearni ležaji in okrogla vodila (za enostavne aplikacije in 3D printerje se največkrat uporabljajo okrogla vodila in linearne puše oziroma linearni ležaji - najugodnejša rešitev linearnega vodenja).
  • Tirna vodila in vozički (tirna linearna vodila in vozički se največkrat uporabljajo v CNC strojih in napravah, kjer potrebujete precizno vodenje. Pohvalijo se lahko z odličnim razmerjem med preciznostjo, nosilnostjo, togostjo in ceno).
  • Navojna vretena in matice (uporabljajo se kot pogonski elementi. Kroglična vretena in matice omogočajo gladke pomike in precizno pozicioniranje, trapezna pa so primerna za nezahtevne aplikacije).
  • Linearni moduli (celovita rešitev linearnega pogona, ki v kompaktnem paketu združujejo linearna vodila in pogonski element. Omogočajo hitro in enostavno sestavo več osnih sistemov).
  • Teleskopska vodila (uporabljajo se kot vodila za predale).
  • Vodila s kotalnimi ležaji (posebna izvedba linearnih vodil. Sestavljeni so iz V ležajev in V vodil. Odporna so na umazanijo, pohvalijo pa se lahko z zelo tihim delovanjem).
  • Vodila za visoke obremenitve (za ekstremne obremenitve pri linearnem vodenju).
  • Linearni aktuatorji (priročna rešitev linearnega pogona za enostavne pomike).

Če želite izvedeti več o naši ponudbi linearnih vodil (okrogla linearna vodila in tirna vodila), vas vabimo, da obiščete našo spletno stran ali pa nas kontaktirate.

izdelki linearne tehnike

Linearne puše/linearni ležaji in okrogla vodila

Med linearno tehniko boste našli tudi linearne puše oziroma linearne ležaje ter okrogla vodila. Prednosti linearnih krogličnih puš (ležajev) so: velika preciznost, majhen koeficient trenja, kompaktnost, pa tudi zelo ugodna cena. Naša ponudba zajema najrazličnejše tipe puš in ležajev: od standardnih puš, puš s prirobnico, podaljšanih puš, pa vse do puš z aluminijastim ohišjem. Za vsako aplikacijo lahko izberete primerno linearno pušo oziroma linearne ležaje. Ponujamo vam tudi linearne puše (drsne) za zahtevne aplikacije. Premazane so s teflonskimi premazi. V naši ponudbi pa boste našli tudi linearne puše iz polimernih (plastičnih) materialov.

Linearna vodila: tirna in okrogla vodila

Pri načrtovanju sistema linearnega gibanja imate na voljo dve osnovni izbiri linearnih vodil: okroglo vodilo in tirno linearno vodilo. Tirna linearna vodila predstavljajo optimalno kombinacijo nosilnosti, togosti, preciznosti in cene. zasnovana so na osnovi štirivrstične postavitve kroglic, obremenitve pa prenašajo v vseh smereh. Tirna linearna vodila se pojavljajo kod standardni element linearnega vodenja v precizni in splošni strojegradnji. Namenjena so aplikacijam, ki zahtevajo zelo natančno gibanje z visoko nosilnostjo. Okrogla vodila se že od leta 1949 uspešno uporabljajo v skoraj vsaki industriji, vendar so njihove omejitve v togosti prisilili proizvajalce, da so razvili nova vodila z višjimi nosilnostmi in boljšo natančnostjo. Takšna so tirna linearna vodila.

linearna okrogla vodila

Široka ponudba in ugodna cena izdelkov linearne tehnike

Pri nas lahko na enem mestu dobite kvalitetne izdelke linearne tehnike, med drugim tudi linearna vodila, linearne puše/linearne ležaje itd. Če ne veste, katera linearna vodila ali puše izbrati, vam bomo z veseljem tudi strokovno svetovali. Ponujamo vam ugodno ceno izdelkov linearne tehnike in ostalega prodajnega programa. Več nahttp://www.tuli.si/si/