Linearna tehnika - pestra izbira linearnih vodil, ležajev, modulov in aktuatorjev

Linearna tehnika, v katero spadajo linearna vodila, linearni aktuatorji, linearni ležaji in linearni moduli, je le del našega prodajnega programa. Osnovna dejavnost podjetja Tuli d. o. o. je distribucija ležajev, skodeličnih ležajev, linearne tehnike in alu profilne tehnike različnih proizvajalcev. Ponujamo pa vam tudi elemente pogonske tehnike, kot so jermeni, jermenice, zobniki, zobate letve, gredne vezi, verige, verižniki, kakor tudi oljna tesnila in o-ringi ter masti za ležaje.Naša celotna ponudba je dostopna na spletni strani, kjer lahko v spletni trgovini v le nekaj preprostih korakih opravite svoj nakup. Za več informacij pa vas vabimo, da nas kontaktirate in z veseljem vam bomo pomagali s strokovnimi nasveti

Linearna tehnika - ponudba

Elementi linearne tehnike so izredno pomembni za pravilno delovanje obdelovalnih strojev itd. Glavni namen linearne tehnike je pretvoriti krožno gibanje v premočrtno, prav tako morajo elementi linearne tehnike zagotoviti čim manjše trenje med drsnimi ploskvami in omogočiti prenos velikih obremenitev. Proizvodi linearne tehnike morajo biti robustni, togi, natančni in kakovostni. Za vas smo pripravili širok izbor linearne tehnike, v katerega smo uvrstili različne vrste vodil in sistemov linearnega vodenja, navojna vretena (kroglična in trapezna), linearne module in aktuatorje, teleskopska vodila, vodila za velike obremenitve itd.

prodaja linearne tehnike

Linearna tehnika - naš prodaji program obsega:

  • Linearne puše/ležaji in okrogla vodila se večinoma uporabljajo za bolj enostavne aplikacije, prav tako pa za 3D printerje.
  • Tirna vodila in vozički - največkrat se uporabljajo v CNC strojih in napravah, ki zahtevajo precizno vodenje.
  • Navojna vretena in matice so pogonski elementi. Na voljo so kroglična in trapezna vretena in matice.
  • Linearni moduli ponujajo celovite rešitve linearnega pogona, ki združujejo linearna vodila in pogonski element. Njihova osnovna naloga je, da omogočajo hitro in enostavno sestavo več osnovnih sistemov.
  • Teleskopska vodila - na voljo j več tipov različnih velikosti in nosilnosti, uporabljajo pa se kot vodila za predale. V naši ponudbi so na voljo tudi teleskopska linearna vodila iz nerjavečega jekla.
  • Vodila s kotalnimi ležaji - gre za posebno izvedbo linearnih vodil, ki so sestavljeni iz V ležajev in V vodil. Pohvalijo se lahko z veliko odpornostjo na umazanijo in tihim delovanjem.
  • Vodila za visoke obremenitve - na boljo so sistemi s kombiniranimi ležaji in C profili ter sistemi HepcoMotion.
  • Linearni aktuatorji so odlična rešitev linearnega pogona za enostavne pomike. Sestavljeni so iz elektromotorja, reduktorja in inox trapeznega vretena.

Več informacij o linearnih vodilih in ostalih elementih linearne tehnike lahko dobite na naši spletni strani ali v spletnem katalogu posameznih proizvajalcev.

Linearne puše/ležaji in okrogla vodila

Linearne ležaje odlikuje velika preciznost, majhen koeficient trenja in kompaktnost. Izbirate lahko med različnimi tipi ležajev in puš: od standardnih puš, puš s prirobnico, podlajšanih puš, do puš z aluminijastim ohišjem itd. Za bolj zahtevne aplikacije (umazanija,brez mazanja,visoke temperature) so na voljo tudi drsne puše s teflonskimi premazi in puše iz polimernih (plastičnih) materialov.Linearni ležaji in puše omogočajo gladke linearne pomike, povečana nosilnost zmanjšuje potrebo po večjem številu enot, so precizno obdelani za natančno vgradnjo in imajo priključke za namestitev na centralni mazalni sistem.

Linearni aktuatorji in linearni moduli

Linearni pogoni ali aktuatorji uporabljajo krožno gibanje elektromotorja in ga pretvarjajo v linearno gibanje. Omogočajo potisne sile do 3000 N. Primerni so za občasno delovanje. Imajo izredno kompaktno sestavo, zato so primerni za uporabo v različnih aplikacijah, kot je na primer pohištvo, pomiki sončnih celic itd. Za različne potrebe ponujamo tri tipe linearnih aktuatorjev, in sicer osnovni linearni aktuator LAT, miniaturni aktuator MINILAT in teleskopski aktuator LATT.V ponudbi boste našli tudi linearne module oziroma linearne enote, gnane preko vretena, jermena in pnevmatskega cilindra. Tovrstni moduli predstavljajo celovito rešitev linearnega pogona s kompaktnim dizajnom. Linearna tehnika iz naše ponudbe oziroma njeni elementi so kakovostni, trpežni in zanesljivi ter se lahko pohvalijo z izredno dolgo življenjsko dobo.

linearna tehnika - aktuatorji