Linearna vodila (okrogla) in tirna vodila - velika izbira linearne tehnike

Linearna vodila, ki so lahko okrogla ali tirna, so le del našega prodajnega programa oziroma širokega izbora linearne tehnike. Program linearne tehnike vključuje več vrst vodil in sistemov linearnega vodenja, kroglična in trapezna vretena, linearne module in aktuatorje, teleskopska vodila za velike obremenitve itd. V podjetju Tuli d. o. o., ki je bilo ustavljeno že leta 1991 v Ljubljani, se trudimo svojim strankam ponuditi kakovostne proizvode iz področja linearne tehnike. Poleg tega pa je naša osnovna dejavnost distribucija ležajev, skodeličnih ležajev in alu profilne tehnike različnih proizvajalcev. Poleg tega pa lahko v našem prodajnem asortimaju najdete tudi elemente pogonske tehnike, kot so jermeni in jermenice, zobniki in zobate letve, gredne vezi, verige, verižniki, oljna tesnila, o-ringi in masti za ležaje.

Nakup linearnih vodil v spletni trgovini je hiter in enostaven

Če imate kakršnokoli vprašanje v zvezi s tirnimi vodili oziroma linearnimi tirnimi vodili, okroglimi vodili ali katerimkoli drugim proizvodom, smo vam na voljo za odgovore. Na naši spletni strani lahko svoj nakup tudi hitro in enostavno opravite, saj je naša spletna trgovina pregledna in enostavna za uporabo. Linearna vodila in ostali proizvodi linearne tehnike so pri nas kakovostni in trpežni.

okrogla linearna vodilalinearna tirna vodila

Kroglična linearna vodila NSK

Naša ponudba zajema linearna vodila različnih proizvajalcev, med drugim tudi kroglična linearna vodila NSK. Proizvodni proces za linearna vodila NSK vključuje proizvodne tehnologije, ki zagotavljajo visoko natančnost in izjemno kakovost. Ponujamo vam obsežno paleto tirnih vodil in vozičkov NSK visoke zmogljivosti in odlične odpornosti na prah, ki ustrezajo potrebam različnih industrij, kot so na primer strojna orodja, oprema za proizvodnjo polprevodnikov, splošne industrijske naprave in medicinska oprema. Različne potrebe strank po izdelkih linearne tehnike NSK lahko hitro in zanesljivo zadovoljimo s ponudbo različnih krogličnih tirnih vodil, kot so miniaturna linearna vodila za posebne specifikacije. Na voljo so različne serije vodil in vozičkov NH, NS, LH, LS, HA in LW.

Tirna vodila in vozički

V ponudbi linearne tehnike podjetja Tuli d. o. o. se nahajajo tudi tirna vodila, ki predstavljajo optimalno kombinacijo nosilnosti, togosti in preciznosti. Zasnovana so na osnovi štirivrstične postavitve kroglic, ki prenašajo obremenitve v vseh smereh. Koncept tirnih vodil omogoča kompakten dizajn, velike nosilnosti in natančno linearno vodenje. Prav zaradi tega se tirna vodila pojavljajo kot standardni element linearnega vodenja v precizni in splošni strojegradnji. V tirna vodila in vozičke so vgrajeni brisalci in tesnila, kot dodatek imate na voljo tudi oljne rezervoarje za podaljšanje servisnega intervala. Pohvalijo se lahko s tihim in natančnim delovanjem. Ponujamo vam veliko izbiro različnih kakovostnih razredov in prenapetij. Poleg tirnih vodil proizvajalcev HEPCOMOTION, NB in TBI vam nudimo tudi vodila ostalih proizvajalcev, kot so INA, BOSCH-REXROTH, HIWIN, SCHNEEBERGER, SKF, THK in STAF. Več informacij lahko dobite v katalogu na naši spletni strani ali pa nas obiščete v poslovalnici, kjer vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Katero linearno vodilo izbrati - okroglo vodilo ali tirno vodilo?

Pri načrtovanju sistema linearnega gibanja sta na voljo dve osnovni izbiri linearnih vodil - okroglo linearno vodilo ali linearno tirno vodilo. Izbira napačnega sistema ima lahko negativne posledice, saj lahko povzroči spremembe v strukturi ali obliki, slabše delovanje stroja ali prevelike komponente z višjimi stroški. Morda se na prvi pogled zdi, da sta za večino aplikacij primerna tako okrogla linearna vodila kot tudi linearna tirna vodila, vendar pa obstaja nekaj meril, ki narekujejo, katera tehnologija je bolj primerna. Okrogla vodila se uspešno uporabljajo v skoraj vsaki industriji, vendar so njihove omejitve v togosti prisilile proizvajalce precizne opreme, kot so obdelovalni stroji, v razvoj novih vodil z višjimi nosilnostmi in boljšo natančnost. Uvedba tirnih vodil je ponudila cenejšo in manj zamudno alternativo, ki zagotavlja visoko nosilnost in visoko togost v dokaj kompaktni obliki. Toda za projektante je odločitev o tem, kdaj uporabiti linearna okrogla vodila postala manj jasna, saj so bila tirna linearna vodila primerna tudi za številne aplikacije, ki so bile v domeni okroglih vodil.