Pestra izbira linearnih vodil: teleskopska, tirna, vodila za visoke obremenitve ...

Linearna vodila so osnovni elementi linearne tehnike. Uporabljamo jih pri premočrtnem oziroma linearnem gibanju, obremenitve prenašajo v vseh smereh, zaradi majhnega trenja pa se lahko pohvalijo z dejstvom, da prenašajo velika bremena. Linearna vodila sodijo tudi med osnovne elemente vseh obdelovalnih strojev in avtomatizirane proizvodnje si brez njih skoraj ne moremo predstavljati. Sodobni časi in napredek v tehniki so povzročili, da je avtomatizacija vse bolj pomembna, zato so linearna vodila praktično nepogrešljiva. V podjetju Tuli d. o. o. smo za vas pripravili široko ponudbo linearnih vodil (teleskopska vodila, tirna vodila, okrogla vodila, vodila za visoke obremenitve) in ostalih elementov linearne tehnike priznanih proizvajalcev, kot je na primer THK. Preverite naši ponudbo na spletni strani, svoj nakup pa lahko opravite tudi v naši spletni trgovini. V primeru kakršnihkoli vprašanj pa smo vam na voljo tudi preko spletnega obrazca, elektronske pošte ali telefona.

Teleskopska vodila za predale

V prodajni program smo uvrstili HepcoMotion kroglična teleskopska vodila, ki so zelo kakovostna in so primerna za obremenitve do 280 kg. Izbirate lahko med različnimi tipi vodil: ultra vitka vodila za najmanjše obremenitve in močnejša teleskopska vodila, ki so primerna za uporabo pri velikih predalnikih. Teleskopska vodila omogočajo popoln izteg predala. Na tak način je omogočen enostaven dostop do vseh kotičkov predala. Na vašo željo se lahko vodila tudi iztaknejo. Za vas jih lahko dobavimo tudi z zatičem, ki preprečuje neželeno zapiranje predala. Vsa teleskopska vodila iz naše ponudbe so cinkana oziroma so narejena iz nerjavečega jekla. Za vas smo pripravili tudi posebno ponudbo teleskopskih vodil z mehkim zapiranjem.

okrogla vodilalinearna tirna vodila

Tirna vodila in vozički

Tirna vodila predstavljajo optimalno kombinacijo togosti, preciznosti in nosilnosti. Zasnovana so na podlagi postavitve kroglic v štirih vrsticah, ki prenašajo obremenitve v vseh smereh. Ker so smiselno zasnovana, takšen koncept omogoča velike nosilnosti in izredno natančno linearno vodenje. Omenjena vodila se pojavljajo kot standardni element linearnega vodenja v precizni in splošni strojegradnji. Omenjena linearna vodila imajo vgrajene brisalce in tesnila, kot dodatek so na voljo oljni rezervoarji za podaljšanje servisnega intervala. Pohvalijo se lahko s tihim delovanjem in dolgo življenjsko dobo. Izbirate lahko med različnimi kakovostnimi razredi in prednapetji, lahko pa se odločite tudi za vodila, odrezana na mero. Poleg tirnih vodil proizvajalcev HEPCOMOTION, NB in TBI vam nudimo tudi vodila ostalih proizvajalcev: INA, BOSCH-REXROTH, HIWIN, SCHNEEBERGER, SKF, THK in STAF.

Vodila za visoke obremenitve THK in linearna vodila ostalih proizvajalcev

Sistemi za linearno vodenje oziroma za visoke obremenitve in najtežje pogone so primerna za pomike robotov, žerjavov, velikih strojev, naprav in CNC strojev. Izberete lahko precizna linearna vodila in ležaje HepcoMotion, ki so primerni za natančne in hitre pomike. Vodila s kombiniranimi ležaji odlikuje velika robustnost.V sklopu vodil za visoke obremenitve boste našli vodila s kombiniranimi ležaji, ki so idealna izbira za najbolj zahtevne aplikacije, kjer se pojavljajo velike radialne in aksialne obremenitve. Vodila oziroma profili U in I oblike so na voljo v različnih velikostih in v dolžinah do 12 m. Izberete pa lahko tudi HepcoMotion Heavy Duty sistem linearnih vodil za visoke obremenitve. Omenjen sistem linearnih vodil je posebej zasnovan za dolge vzdolžne pomike robotov in težkih naprav, ki so potrebni pri montaži v avtomobilski in drugih industrijah. Vodila so primerna za aplikacije, kjer se med obratovanjem pojavljajo velike sile in momenti. Ponudbo proizvajalcev THK in ostalih priznanih proizvajalcev si lahko ogledate v spletnem katalogu.

PREVERITE PONUDBO HIWIN LINEARNIH VODIL

Linearni ležaji/puše in okrogla vodila

Med linearno tehniko oziroma linearna vodila spadajo tudi linearni ležaji/puše in okrogla vodila. Tukaj je nekaj prednosti krogličnih linearnih puš oziroma ležajev: preciznost, majhen koeficient trenja in kompaktnost. Pri nas lahko dobite različne puše in vodila. Celotna ponudba je dostopna na spletni strani, kjer si lahko v spletnem katalogu ogledate celotno ponudbo določenega proizvajalca.