Linearna vodila: okrogla in tirna vodila - širok izbor linearne tehnike!

Linearna vodila so lahko tirna vodila ali okrogla vodila. Pri načrtovanju sistema linearnega gibanja imajo inženirji na voljo ti dve osnovni izbiri. Pomembno je izbrati primeren sistem linearnih vodil, saj lahko izbira napačnega sistema linearnih vodil predstavlja drago napako, ki lahko povzroči spremembe v obliki ali strukturi, slabše delovanje stroja ali prevelike komponente z višjimi stroški. Če potrebujete kvalitetna linearna vodila (tirna vodila in okrogla vodila), potem je podjetje Tuli d.o.o. pravi naslov za vas. Na enem mestu boste našli bogato izbiro linearne tehnike. Naše podjetje je na slovenskem trgu prisotno že od leta 1991. v času svojega delovanja smo pridobili bogate izkušnje na področju ležajev, linearne tehnike, skodeličnih ležajev, pogonske tehnike itd. Nudimo vam strokovno svetovanje in pomoč pri iskanju primernih rešitev za vaše projekte. Našo ponudbo linearnih vodil in ostalih izdelkov si lahko ogledate na naši spletni strani, kjer lahko v naši spletni trgovini opravite svoj nakup hitro in enostavno. Če pa imate kakršnokoli vprašanje, nas lahko pokličete ali pa nam vprašanje pošljete preko spletnega obrazca.

Tirna vodila in vozički: bogata ponudba


Tirna vodila so zasnovana na osnovi štirivrstične postavitve kroglic, ki prenašajo obremenitve v vseh smereh. Tirna vodila predstavljajo optimalno kombinacijo nosilnosti, togosti, preciznosti in cene. V naši ponudbi linearnih vodil boste našli kvalitetna tirna vodila, katerih koncept omogoča kompakten dizajn, velike nosilnosti in natančno linearno vodenje. Zaradi tega se linearna tirna vodila pojavljajo kot standardni element linearnega vodenja v precizni in splošni strojegradnji. Linearna tirna vodilaso namenjena za aplikacije, ki zahtevajo natančno gibanje z visoko nosilnostjo. Nepravilna montaža linearnih tirnih vodil lahko povzroči nepotrebne obremenitve, zmanjša življenjsko dobo in ogrozi potovalno točnost sistemalinearnih vodil. V naši ponudbi tirnih vodil boste našli tirna vodila proizvajalcev HEPCOMOTION, NB, TBI, INA, BOSCH-REXROTH, HIWIN, SCHNEEBERGER, SKF, THK in STAF. Izbirate lahko med različnimi kakovostnimi razredi linearnih tirnih vodil. Kot dodatek so na voljo oljni rezervoarji za podaljševanje servisnega intervala. Ponujamo pa vam tudi tirna vodila, odrezana na mero. Če iščete kvalitetna linearna vodila, potem ne spreglejte naše ponudbe.

linearno tirno vodilo

Katera linearna vodila izbrati?

Če ne veste, katera linearna vodila izbrati, potem vam lahko pri tem pomagamo. Dolgoletne izkušnje na področju linearne tehnike so nam dala vsa potrebna znanja, da vam lahko ustrezno svetujemo pri izbiri. Zavedamo se, da je izbira napačnega sistema linearnih vodil lahko usodna in draga napaka za vaš projekt. Čeprav se zdi, da sta za večino aplikacij primerna tako okrogla kakor tudi tirna vodila, obstaja kar nekaj meril, ki narekujejo, katera tehnologija je bolj primerna. Načrtovanje linearnega gibanja vam ponuja dve osnovi izbiri linearnih vodil - okroglo vodilo ali tirno vodilo. Napačna izbira lahko povzroči spremembe v obliki in strukturi, slabše delovanje stroje in visoke stroške.

Okrogla vodila ali tirna vodila?


Okrogla linearna vodila oziroma vodila iz okroglih gredi so izumili leta 1940 in od tedaj se uporabljajo v skoraj vsaki industriji. Omejitve okroglih linearnih vodil v togosti pa so prisilile proizvajalce precizne opreme, kot so obdelovali stroji, v razvoj novih vodil z najvišjimi nosilnostmi in boljšo natančnost. Leta 1970 so uvedli tirna vodila, ki so pomenila cenejšo in manj zamudno alternativo, ki zagotavlja visoko nosilnost in visoko togost v dokaj kompaktni obliki. Za inženirje in projektante je včasih odločitev, kdaj uporabiti okrogla vodila, postala manj jasna, saj so bila tirna vodila primerna tudi za številne aplikacije, ki so bile do tedaj v domeni okroglih vodil. Mi vam lahko pomagamo izbrati primerna linearna vodila.

okrogla linearna vodila

Linearna vodila in ostali prodajni program


Naš prodajni program, poleg linearnih vodil (tirnih in okroglih), zajema tudi ležaje, skodelične ležaje, alu profilno tehniko, pogonsko tehniko, pozicionirane mizice, krožna vodila in sisteme ter dodatni program (oljna tesnila, lepila, maziva, olja in čistila). Obiščite našo spletno stran in si oglejte celotno ponudbo. Več nahttp://www.tuli.si/si/